2012.01.02. KITÜNTETÉSEK

Prof. Dr. Dézsy Józsefnek, Karunk címzetes egyetemi tanárának Magyarország nagykövete adta át a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. Továbbá a jeruzsálemi Lázárus rend is magas kitüntetést adományozott ottani országos együttműködés elismerésére.

 

Prof. Dr. Dézsy Józsefnek a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara címzetes egyetemi tanárának Magyarország nagykövete adta át a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. Ezt a kitüntetést a már a 25 évi együttműködésért és az egészséggazdasági idea Magyarországon való honosításért, valamint a kb. 15 évi tanításért adta a Magyar Állam.
Az együttműködés még Prof. Dr. Gidai Erzsébet tanárnő idejében kezdődött, aki Dézsyt több külföldi konferencián ismerte meg és a Semmelweis egyetemen vezetett szociális osztályra hívta előadásokra. Ott fejlődtek ki a mostani NYME Közgazdaságtudományi Kar egészséggazdasági, orvos/gyógyszerész-közgazdász és egészségügyi menedzsment szak gyökerei. 
Dézsy tanár úr alapított egy ún. Dézsy-díjat, melyet évente három bíráló tag ítél oda a legjobb pályamunkát benyújtó hallgatónak (1999-től kezdve 2013-ig).

Dézsy külföldön is ismert szakember. A jeruzsálemi Lázárus rend magas kitüntetést adományozott az ottani országos együttműködés elismerésére. A kitüntetés címe magyarul: Lovagok tiszti kitüntetése. A rend neve: Military and Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem.

 

 

Gratulálunk!
 
Takács Eszter