Protokoll és etikett a „luxus” világában


Esküdt Judit előadása, aki egy multinacionális cégenél és a divat világában is szerzett nemzetközi és hazai tapasztalatokat, továbbá vendégelőadó a Szépművészeti Múzeumban.

 

 

A protokoll és etikett tantárgy keretében a hallgatók olyan ismeretekre és tudásra tehetnek szert, amelyek nélkülözhetetlenek a nemzetközi üzleti életben. A hagyományos oktatás keretében bőségesen van lehetőségünk a gyakorlati ismeretek élő prezentálására és gyakorlására. Az online oktatás miatt azonban idén csak korlátozott formában tudtuk ezt megvalósítani. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy még több példával és személyes tapasztalat átadásával bővítsük az egyes tanórákat, amelyben segítségünkre volt Esküdt Judit, aki egy multinacionális cégenél és a divat világában is szerzett nemzetközi és hazai tapasztalatokat, továbbá vendégelőadó a Szépművészeti Múzeumban.

Judit a divat világából vett példákon keresztül bemutatta az öltözködés etikett szabályait – külön kitérve az angol királyi ház szerepére – és jelentős blokkot szentelt azon hibákra, amelyeket nagy neves márkák követtek el egy-egy termékük, illetve félresikerült kampányuk kapcsán. A foglalkozást a netiquette témakörével, és annak fontosságának hangsúlyozásával zárta.

Juditnak ezúton is köszönjük a színvonalas előadást!