NTG internetes szeminárium: „Képzés, átképzés és továbbképzés”


December 18., 11:30–13:00

 

 

Az elkövetkező években az idegenforgalmi szektor munkakultúrája továbbra is jelentősen változik a technológia és a fenntarthatóság munkaerő-piaci hatása miatt. Ezenkívül a COVID-19 egyre nagyobb átláthatóságot, rugalmasságot és perspektívát követel meg a turisztikai szervezetektől. Az egész életen át tartó tanulás még fontosabbá vált, mint korábban volt, ami azt jelenti, hogy a szervezeteket és az oktatást fel kell szerelni a megfelelő eszközökkel és meglátásokkal. Mely készségek maradnak relevánsak? Hogyan tudnak a szervezetek alkalmazkodni az új munkakörülményekhez, és mit jelent ez az alkalmazottak és a jövőbeni idegenforgalom szakmai fejlődésének szempontjából? Hogyan maradhat az idegenforgalmi ágazat stabil, és hogyan lehet megőrizni vagy megújítani a vállalatokat és a munkahelyeket, figyelemmel a következő generációra?

Ismerni kell azokat a készségeket és a jövőbeni készségigényeket egy együttműködési struktúrában, hogy a jövőben kiváló munkalehetőségeket alakítsunk ki. Kulcsfontosságú szerepet játszanak ebben a vállalatok, a munkavállalók, a nemzeti, regionális és helyi hatóságok, a szociális partnerek, az ágazatokon átívelő és az ágazati szervezetek, az oktatási és képzési szolgáltatók, a kereskedelmi kamarák és a foglalkoztatási szolgálatok.

 

A nyilvános eseményre 2020. december 18-án, közép-európai idő szerint 11.30–13.00 órakor kerül sor online. A rendelkezésre álló másfél órában a szakértők a legfontosabb olyan kapcsolódó témákról beszélgetnek, mint:

  • szükséges készségek;
  • digitális átalakulás és készségek;
  • turisztikai terv a készségfejlesztéshez;
  • készségbeli hiányosságok és jövőbeni készségigények (digitális, szociális, zöld készségek);
  • készségértékelési módszerek és eszközök a szervezetek és az oktatás számára;
  • a turisztikai alágazatok legjobb gyakorlatai.

 

A részvétel ingyenes. A webináriumra regisztráció szükséges ezen űrlap kitöltésével.

A webes szemináriumot a YouTube-on élőben közvetítik. Az ülést megelőzően elküldik a linket mindazoknak, akik regisztráltak.

A részletes program itt tekinthető meg.