2019.04.01. Közgazdász Klub: Dr. Ferkelt Balázs

Dr. Ferkelt Balázs
A Közgazdász Klub 59. programja 2019. április 1-jén került megrendezésre, melynek témája Németország versenyképessége és Európa politikája volt.

Előadó: Dr. Ferkelt Balázs tanszékvezető egyetemi docens, Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Kar, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék
Az előadás címe: Németország versenyképessége és Európa-politikája 2019-ben
Moderátor: Dr. Pogátsa Zoltán egyetemi docens, intézetigazgató
Klubvezető: Dr. Resperger Richárd adjunktus

59. előadás

Németország Európa első számú gazdasági és exporthatalma. A német gazdaság teljesítménye, az ország stabilitása az egész Európai Unió és az eurozóna jelenét és jövőjét meghatározza. Németország több társadalmi-gazdasági kihívással szembesült az elmúlt évtizedben, melyek komoly hatást gyakoroltak az ország versenyképességére. Az előadás társadalmi-gazdasági mutatók széles körének vizsgálatával elemzi Németország versenyképességi kilátásait, különös tekintettel a kutatás-fejlesztés-innováció kérdéskörére. Németország Európa-politikájának várható alakulására vonatkozóan a társadalmi-gazdasági helyzet alakulása, a belpolitikai helyzet, a Brexit és az európai parlamenti választások figyelembe vételével vonhatunk le következtetéseket.
Az előadást követő kérdésekre is válaszolt az előadó.
Köszönjük Ferkelt Balázsnak, hogy eljött hozzánk és érdekes előadást tartott a hallgatóság számára.

 

Az előadás anyagának letöltése >>

 

A képek letölthetők itt >>

Dr. Resperger Richárd
klubvezető