2017.11.28. Közgazdász Klub: Antal Lajos

Közgazdász Klub – Antal Lajos


A Közgazdász Klub 2005 óta először a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium szervezésében került megrendezésre. A téma: a kiberbiztonság és a közgazdaságtudomány találkozása volt.

Előadó: Antal Lajos kiberbiztonsági tanácsadó, Deloitte Central Europe
Az előadás címe: A kiberbiztonság és a közgazdaságtudomány találkozása
Vitavezető: Dr. Koloszár László egyetemi docens, szakmai koordinátor – Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium
Klubvezető: Karner Cecília egyetemi docens

56. előadás

Antal Lajos a Deloitte Central Europe Kiberbiztonsági szolgáltatások üzletágának vezetője. Lajos több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik a kiberbiztonsági tanácsadás terén. A világ egyik vezető etikus hacker csapatát hozta létre Magyarországon, amely leginkább a kritikus, magas érzékenységű iparágakra specializálódott. Ügyfelei között szerepelnek a világ vezető vállalatai.

Antal Lajos az egyik vezető IBM mainframe biztonsági szakértő a régióban. Az elmúlt másfél évtizedben a kiberbiztonság részeként építette fel a csapat incidens reagálásra és forensic vizsgálatokra specializálódott részét. Munkája így kiterjed a biztonsági betörési teszteken túl, a preventív biztonsági képességek fejlesztésére valamint valós biztonsági és egyéb incidensek kezelésére.
Az ágazatvezető szervezetek elégedettségét kivívva, Lajos neve egyet jelent Közép-Európában a kiberbiztonsággal, és növeli a régió e téren jellemző képességeit. Az előadás elsődleges célja a cybersecurity megismertetése volt a jelenlévők számára. Antal Lajos bevezetett minket az etikus informatikusok világában. Kifejtette, merre halad a technológia és ezáltal, hogyan nő a dolgok sebezhetősége. A prezentáció további részében képet kaptunk, arról, hogy ennek a területnek milyen gazdasági és anyagi előnyei vannak és milyen veszélyek állhatnak fenn, ha egy elsiklunk egy számunkra jelentéktelen dolog felett és azzal milyen kárt okozhatunk, akár magunknak, akár több száz, több ezer embernek. A hackerek világa tele van titkokkal és rejtélyekkel, amikre mindig később derül fény.

Bajházi Attila

Az előadás anyagának letöltése >>

 

A képek megtekinthetők itt >>