Az Egylet története

 

A Közgazdaságtudományi Kar 2008/09. évi Valétabizottsága úgy találta, hogy a megváltozott oktatási rendszerben, valamint a jelenlegi értékekben és erényekben szegény társadalomban a Selmeci Hagyományok védelmében, a közösség összetartásának érdekében egy új, a kar évfolyamait lefedő, a valétabizottságénál szélesebb feladatkörrel és lehetőségekkel rendelkező diákszervezetre van szükség.
A 2009. február 11-ei Kari Gyűlés az indítványt elfogadta; ennek értelmében létrejött egy Selmeci Szellemben működő diákszervezet, a Közgazdász Hallgatói Burs Egylet, mellyel párhuzamosan a valétabizottság intézménye megszűnt.
A Burs Egyletben minden évfolyam képviselteti magát, így a problémákat, megoldandó feladatokat, lehetőségeket több szemszögből értékelhetjük, így biztosítva az évfolyamok közötti párbeszédet, együttműködést és a keresztelt hallgatóságot érintő programok és kulturális rendezvények hatékony szervezését. A Burs Egylet szervezeti felépítését úgy dolgoztuk ki, hogy a BA/BSc rendszerben is megfelelő keretet adjon Selmeci Hagyományaink megőrzéséhez és továbbadásához. Az Egylet minden év májusában tagfelvételt hirdet, amely során a stafétát átvett elsőévesek kerülnek felvételre.

Általános céljaink:

  • nemzeti ünnepeinkről való megemlékezések;
  • hagyománytörténeti előadások szervezése;
  • hagyománytörténeti kutatás, archiválás;
  • kirándulások, szakkörök, sport és szabadidős rendezvények szervezése;
  • hagyományainkkal kapcsolatos feladatok összefogása és támogatása;
  • kiadványok szerkesztése, kiadása.

Jó szerencsét!
Isten éltesse a Közgazdászokat!

Közgazdász Hallgatói Burs Egylet