Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek

A Turizmus–vendéglátás alapszakon végzett szakemberek alkalmasak:

  • az egyes turisztikai szakterületen jelentkező feladatok és munkakörök ellátására;
  • a turisztikai vállalkozásoknál vezetői feladatok ellátására;
  • többnyelvű és különböző funkciójú kommunikációra, nemzetközi turizmussal kapcsolatos feladatok ellátására, valamint az informatikai ismeretek alkalmazására;
  • a turizmusban specifikus tárgyalási, prezentációs, információszervezési és meggyőzési technikák alkalmazására;
  • a szolgáltatásokkal és az intenzív ügyfélkapcsolattal összefüggő problémák hatékony kezelésére, különös figyelemmel az interkulturális konfliktusok lehetőségeire;
  • a turizmus fejlesztésével kapcsolatos érdekkonfliktusok kezelésére;
  • rendelkeznek az adott szervezettípusnak megfelelő emberi és szociális készségekkel, együttműködési képességgel, képesek önálló karrierépítésre, a tapasztalati úton vagy szervezett továbbképzés keretében szerzett ismeretek hasznosítására;
  • igény esetén tovább képezhetik magukat a Karon szervezett mesterszakokon.

.