2020.04.07. Tájékoztatás a nyelvvizsgamentességgel átvehető diplomákrólA kormany.hu oldalon megjelent tájékoztatásról.

 

A kormany.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint:

„Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
A nyelvvizsgamentesség minden hallgatóra vonatkozik, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatta az MTI-t.”

A Soproni Egyetem ezúton is tájékoztatja a már záróvizsgázott és diplomájukat nyelvvizsga hiányában meg nem kapott volt hallgatóit, hogy hivatalos tájékoztatást a fentiekkel kapcsolatos teendőiről még nem kapott, így a felmerülő kérdésekre nem tud még válaszokat adni.

Kérjük az érintetteket, hogy a nyelvvizsga kötelezettség alóli mentességgel kapcsolatos információk kérésével egyelőre ne keressék az egyetemet, illetve annak munkatársait.

Amint az intézmények megkapják az ezzel kapcsolatos tájékoztatást, a tudnivalókat a kommunikációs felületeinken (honlap, Facebook-oldal stb.) közzétesszük.