2020.01.23. SopronViver – Egyetemfoglaló VIII.


Január 23-án délelőtt immár nyolcadszor rendezték meg a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán az Egyetemfoglaló versenyt.

 

Ez a már hagyományszámba menő játékos vetélkedő azt a célt szolgálja, hogy a térség középiskolásai megismerkedjenek az egyetemmel, a karral, és kedvet kapjanak arra, hogy ide adják be februárban jelentkezési lapjukat.

Az idei rendezvény témája a Sopronusz bolygóra érkező idegen bennszülöttek(a versenyző csapatok) integrálása volt. A frissen érkezetteknek vagyonukat befektetve kellett megkeresniük a megélhetéshez szükséges lehetőségeket. A Győrből, Szombathelyről, Fertődről és természetesen Sopronból érkező csapatok nyolc vállalkozás közül választhattak, amik különböző mértékben vették igénybe a környezet adottságait, és természetesen különböző osztalékot kínáltak. Az életet szimulálóan környezeti és koncepcionális válságok – valamint külső támadás – miatt a részvények árfolyama változott – egyes cégek csődbe mentek, míg mások extra jutalékot fizettek.

A verseny játékos hangulatát a Sopronusz bolygó uralkodója, Arany Bab (Dr. Pogátsa Zoltán), felesége (Árendásné Fekete Márta) és varázslója (Dr. Resperger Richárd) biztosította.

Nagy sikere volt a törzsek egyéni arcfestését előíró feladatnak és az űrből érkező szörnyekre való célbadobásnak is – ez utóbbit a sziget uralkodója aranycsokoládé esővel köszönt meg a népének. A kísérőtanárok külön pontokat szerezhettek a csapataiknak, ha vállalták, hogy ők is felfestik arcukra a törzsük színeit – amit kivétel nélkül meg is tettek.

A diákok rendkívüli kreativitásukról tettek tanúbizonyságot nemcsak az arcfestésben, hanem az uralkodó Arany Bab dicsőítésére írt versekben és azok előadásában is.

A Soproni Önkormányzat és a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány támogatása lehetővé tette, hogy a szervezők a csapatokat pizzával is vendégül lássák.

Végül első helyezést a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának ZS-reál nevű csapata ért el. Második a soproni Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziuma FÁY KETTŐ, harmadik pedig a Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának CREWDY csapata lett.

A szervezők

Linkek:
A képek megtekinthetők itt >>
A Sopron TV Híradója >>
A Sopron Média cikke >>