2019.11.21. Esettanulmányi Verseny a Lámfalussy Karon

2019. november 21-én rendezte meg az Üzleti Tudományok Intézet a Kari Menedzsment Esettanulmány Versenyt.

 

 

Az esettanulmányok a probléma alapú tanulás fontos építőkövei. Az esettanulmány egy adott döntési helyzet hátterének komplex, ugyanakkor értelmezés nélküli bemutatása. A valós problémák összetett, ugyanakkor analitikus gondolkodásra, rendszerszintű látásmódra és az oki gondolkodás következetes alkalmazására is ösztönöznek. A megoldások széles köre színesíti mindenki látásmódját, miközben gondolkodásra is ösztönöz, a csapatmunka pedig az együttműködési képesség hatékonyságát javítja. Az esettanulmány kiváló eszköz az oktatás gyakorlatiasságának mélyítésére, a versenyhelyzet pedig mindig jó motivációs forrás.

A számos izgalmas ötletet felvonultató verseny végén a következő eredmény született

1. helyezett lett a Lámfalussy rendje csapata (Molnár István, Mészáros Rebeka, Náhlik András, Tokody Szilvia).

2. helyezést ért el a HHHK csapata (Horváth Vivien, Horváth Alíz, Hőbör Vivien, Kelemen Mihály).

3. helyen végzett az Észbontók csapata (Kovács Luca, Fribiczer Nóra, Gáspár Gergely Gábor, Turi Kata) és a munkáSOSztag csapata (Szabó Zsanett, Gunázer Brigitta, Januskó Szuzanna, Schneider Regina).

4. helyezést érdemelt ki a CaseManagers csapata (Szabó Krisztina, Karakai Rebeka, Pöltz Alexandra, Szalka Petra).

 

Köszönjük támogatóinknak, a Roto Elzett Certa Kft.-nek, a Gidai Erzsébet Közgazgaságtudományi Szakkollégiumnak és a DiákCentrumnak a felajánlott díjakat! Köszönjük a zsűrinek az aktív közreműködést és az előremutató értékelést!

 

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, reményeink szerint tavasszal minél többüket az Országos Esettanulmányi Verseny döntőjében is üdvözölhetjük!

Dr. Koloszár László


A képek megtekinthetők itt >>