2019.09.26-27. XIII. Soproni Pénzügyi Napok konferencia a Soproni Közgázon

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán immáron tizenharmadik alkalommal került megrendezésre az adózási-pénzügyi-számviteli szakmai és tudományos konferencia.

 

 

 

 

 

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán „2020 – Gazdasági változások és kihívások az új évtized küszöbén” címmel 2019. szeptember 26-án és 27-én rendezték meg a hagyományos pénzügyi, adózási és számviteli szakmai és tudományos konferenciát.

A rendezvény első napi fő témaköre a Gazdasági változások és kihívások volt, mellyel az előadók már a 2020-as gazdasági helyzetet villantották fel, középpontba helyezve Magyarországot. Ezt a második napon az adatvédelmi, pénzmosás megelőzésével kapcsolatos és egyéb szabályozások megtárgyalása követett, e témák közvetlenül érintik a résztvevő adótanácsadókat, könyvvizsgálókat is. Mindkét nap pódiumbeszélgetéssel zárult, amelyen a résztvevők ütköztették álláspontjaikat, megvitatták nézeteiket.

A konferencián a korábbi évekhez hasonlóan ismét a szakma kiemelt képviselői tartottak előadásokat. Megtisztelte jelenlétével az eseményt többek között Parragh Bianka, a MNB Monetáris tanácsának tagja, Holman Magdolna az Állami Számvevőszék főtitkára, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Besesek Botond, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, Baksay Gergely MNB-igazgató és Botos Katalin Professzor Emerita Asszony.

Konferenciánk mindkét napján ismét több szekcióban hallgathattak színvonalas szakmai előadásokat az érdeklődők. A csütörtöki második szekció az „A 2019. évi, a 2019-es évközi és a 2020-ra vonatkozó adóváltozások Magyarországon” címet viselte, a pénteki szekció pedig az IFRS 9 Pénzügyi instrumentumok elméletéről és gyakorlatáról szólt. Ebben az évben két tudományos szekció is kialakításra került, melyen kutatók, oktatók és PhD-hallgatók mutatták be aktuális kutatásaikat.

A konferencia sikerét számunkra az évről évre növekvő számú, az ország egész területéről érkező, részben pedig visszatérő résztvevők igazolják vissza.

 

Dr. Szóka Károly egyetemi docens, a konferencia szervezőbizottságának tagja

 

A képek megtekinthetők itt >>