2019.09.06–08. Évfolyamtalálkozó és alapítványi támogatás

Évfolyamtalálkozó

A 10 éves évfolyamtalálkozó keretében a Soproni Felsőoktatásért Alapítványt is támogatták öregdiákjaink.

 

 

 

2009-ben végzett Karunk első olyan évfolyama, amely már nem a „hagyományos” ötéves tanulmányi idő alatt, hanem osztott képzésben szerzett diplomát. Az első BA képzés hallgatói a hétvégén tartották évfolyamtalálkozójukat Sopronban.

A program már péntek este elkezdődött egy közös vacsorával, azonban a hétvége veleje csak a szombati közös ebéddel indult el igazán, melyet több kisebb és nagyobb program követett. Egyetemünk részéről Dr. Wilfing János a Kar korábbi dékáni hivatalvezetője köszöntötte az évfolyamot a Szakkollégiumi teremben, bemutatva az elmúlt egy évtized változásait.

Ezután karunk oktatója Dr. Keresztes Gábor adjunktus – ki maga is a szóban forgó évfolyam jeles tagja volt – mérte fel az társaság tudását egy „Selmeczi ZH-val”. A ZH kiértékelése után egy 25 perces évfolyamfilm levetítése következett, melynek segítségével időrendben, zenei aláfestéssel nézhette végig a csapat a diákéveik legfontosabb eseményein készült képeket. Ezúton is köszönet a videóért Czigány Ádám barátunknak! A vetítés után koszorúzás és nóta keretében emlékeztünk meg alapító dékánunkról Prof. Dr. Gidai Erzsébetről az aulában.

Este egy könnyed nótaesttel folytatta az évfolyam a Cézár Pincében, ahol a selmeczi (és nem selmeczi) nóták között rengeteg régi sztori, illetve több, irodalmi igényességű nótaelemzés - elsősorban Ollé Dani és Csitáry Gábor társunk gondolatmeneteit használva fáklyaként - színesítette és tette felejthetetlenné a közös programot. A nótaestet – mint az évfolyam egykori oktatói - Dr. Szóka Károly és Dr. Kovács Tamás docens urak is megtisztelték jelenlétükkel. Külön érdekessége volt az estének, hogy a Cézár Pince párhuzamosan helyet adott még egy rendezvénynek. A „nagyteremben” osztrák (bécsi) öregdiákok (70+ korosztály) találkozója zajlott, akik több esetben is ugyanazokat a diákdalokat énekelték, mint a Soproni Közgáz egy évtizede végzett hallgatói, csak németül.

Mert „nyomunkban már egy ifjú had:” az évfolyamtalálkozó keretében öregdiákjaink a Lámfalussy Kar, illetve az aktív hallgatók támogatására évszámokkal és az évfolyam címerével ellátott borítékban 100.000 Ft-ot adtak át a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány titkárának Dr. Wilfing Jánosnak. Az átadáskor az évfolyam képviseletében Dr. Pirger Tamás elmondta, hogy a csapat szándéka szerint ez a támogatás nem eseti, nem egyszeri alkalom volt. A klasszikus öregdiák hozzáállást képviselve az évfolyam stabil egzisztenciával rendelkező tagjai anyagi lehetőségeiken, illetve szakmai kapcsolatrendszerükön keresztül az eddigiekhez hasonlatosan továbbra is aktív segítői kívánnak maradni az Alma Maternek, a következő években is támogatni szeretnék a Kart és annak tehetséges hallgatóit.

Összegezve: remek hétvége volt, melyen ismét bebizonyosodott, hogy „a valódi Firmakedv nem hűl ki mindhalálig!” Gidai professzor asszony „intelmének” miszerint „Legyen sok kicsi közgazdász!” pedig elég sokan eleget tettek már az évfolyamból.

„Visszatérünk egyszer, százszor…” Találkozunk legkésőbb 5 év múlva!

Jó szerencsét! Isten éltesse a Közgazdászokat! Vivat Academia!

A szervezők

 

A képek megtekinthetők itt >>