2019.05.14. Pénzügyi intézmények és áfakihívások Magyarországon konferencia a Kar szervezésében

konferencia
2019. május 14-én a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara Budapesten rendezte meg a „Pénzügyi intézmények és áfakihívások Magyarországon” című szakmai és tudományos konferenciát.

A Magyar Nemzeti Bank és a Soproni Egyetem együttműködésének eredményeképpen jelennek meg a „Pénzügyi intézményrendszer Magyarországon (2019)”, és a „Harminckét lap, amely megrengette a világot - Százéves a hozzáadottérték-adó rendszere” című szakkönyvek. Ehhez kapcsolódóan konferenciát szervezett a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, amelyen a két szakkönyv szerzői és lektorai tartottak előadásokat.
A témában nagyon érdekes előadások hangzottak el egyetemi kutatók és ismert szakemberek részéről. A konferencián előadást tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Parragh Bianka, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának a tagja, Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde üzleti vezérigazgató-helyettese, valamint Hajnal Péter, a Kúria tanácsbírója is. A Soproni Egyetem oktatói mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Tomori Pál Főiskola és a Széchenyi István Egyetem oktatói is bemutatták könyvfejezetüket, az aktuális gazdasági környezetet, szűkebb kutatási szakterületüket.
Nagy érdeklődés övezte a konferenciát. Az egyetemi oktatók és PhD-hallgatók mellett pénzügyi-számviteli szakemberek, gazdasági vezetők, okleveles könyvvizsgálók, adótanácsadók és adószakértők is részt vettek a Kar rendezvényén.

Patyi Balázs, PhD-hallgató


A képek megtekinthetők itt >>