2019.04.30. A Velux telephelyein oldottak meg komplex csoportfeladatokat a Lámfalussy Kar hallgatói

VELUX
2019. április végén, a Logisztika, a Szakszeminárium II., valamint a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium kurzusának keretein belül a VELUX Magyarország Kft. fertődi és fertőszentmiklósi telephelyére és logisztikai központjába látogattunk.

A cég általános bemutatkozása után a három részre szakadó csapatok közül két csoport a két telephelyen folyó gyártást, egy pedig a logisztikai központot látogatta meg. Mindenkinek csoport kapott egy-egy úgynevezett idegenvezetőt, a cég folyamatokat jól ismerő munkatársát, aki végigkalauzolt minket az adott területen. A fertődi és fertőszentmiklósi telephelyeken egy mérnök vezetésével a faanyagok beérkeztetésétől és tárolásától az ablakgyártás folyamatáig kísértük végig a termék útját, miközben megismerhettük a skandináv munkakultúrát is. Mindenki meggyőződhetett a nagyon környezettudatos, aprólékos, valamint jól megválasztott, okos módszerekkel szervezett folyamatok hasznáról. A logisztikai központban a raktározandó anyagok és termékek fajtáival, a raktári folyamatokkal, a raktárak, anyagmozgató eszközök és szállítóeszközök fajtáival a keleti piacok ellátásáért felelős logisztikai vezető ismertetett meg minket.

A csapatok feladata a látottak közös átbeszélése, valamint az előzetesen kiosztott általános kérdések mentén történő prezentálása és javaslattétel. Karunk a gyakorlatközpontú oktatás elkötelezett megvalósítója, hisszük és látjuk, hogy a hasonló, vállalatok bevonásával történő feladatok során a hallgatóknak nem csak az ismeretanyaguk gazdagodik, hanem számos kompetenciájuk, együttműködési hatékonyságuk is fejlődik.

Köszönjük a Veluxnak a lehetőséget, biztosak vagyunk benne, hogy hallgatóink is számos új élménnyel gazdagodtak!

A gyárlátogatást a buszút finanszírozásával az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. is támogatta.

Dr. Koloszár László, Dr. Németh Nikoletta, Pankotay Fruzsina, Csalogány Cintia, Környi Dávid


A képek megtekinthetők itt >>