2019.04.11. Költészet napja és jótékonyság a Lámfalussy Kar hallgatóinak szervezésében

gitáros2019. április 11-én, 17 órai kezdettel a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán, harmadéves nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatók által valósulhatott meg a „Költs egy mosolyt” elnevezésű jótékonysági rendezvény, mely során színes programsorozatban lehetett része a jelenlevőknek.

Balogh Richárd és Szántó Dóra műsorvezetők nyitóbeszéde után Reinhoffer István díjnyertes természetfotós interjúját hallgathattuk meg, mely során többek között azt is megtudhattuk, hogyan készül egy-egy természetfotó, és mik azok az elő- és utómunkálatok, amelyek nélkül nem jöhetne létre a tökéletes pillanatkép.

Dr. ifj. Sarkady Sándor előadásában a 20-21. századi soproni költészet és képzőművészet alakulásába nyerhettünk betekintést, megható versekkel gazdagodva.

Ezt követően Szele Julianna Lívia harmadéves óvodapedagógus hallgató gitárjátékkal kísért megzenésített versei zengték be az egyetem auláját.

A jó hangulatú estét a Žgano tamburazenekar zárta Szentpéterfáról és Nardáról, akik, ahogyan ők fogalmaztak, szerették volna megmutatni többek között a grádistyei horvát népzenét, ahonnan ők is származnak, azonban a horvát és szerb dallamvilágon túl ismerős magyar slágerekkel is találkozhattunk, amelyet a lelkes közönség tánccal hálált meg.

Összességében egy kellemes, vidám hangulatú estét zárhattunk, amely után mindenki élményekkel gazdagon térhetett haza. Az est folyamán 68.700 Ft adomány gyűlt össze a Soproni Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának javára. A támogatásokat ezúton is köszönjük!

 

A képek megtekinthetők itt >>