2018.11.15. Látogatás a kar stratégiai partnerénél, a GYSEV Cargo Zrt.-nél

gysev2018. november 15-én nemzetközi gazdaság szakos magyar és külföldi, Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatóink a kar stratégiai partnerénél, a GYSEV Cargo Zrt. Logisztikai Központjánál tettek látogatást.

 

 

November 15-én nemzetközi gazdaság szakos magyar és külföldi, Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatóink a Kar stratégiai partnerénél, a GYSEV Cargo Zrt. Logisztikai Központjánál tettek látogatást. Dergez István logisztikai raktárvezető kísérte körbe a csoportot.

A gyakorlatban is láthatták a hallgatók, hogyan valósul meg az intermodális fuvarozás, hogyan lehet a közúti és a vasúti áruszállítást összekötni, mennyire fontos szerepet játszik manapság az átrakási idő ezen fuvarozási ágazatban és természetesen bemutatásra kerültek a logisztikai központ területén is megtalálható közúti és vasúti fuvareszközök.

A látogatás második felében a hallgatók megtekintették a Logisztikai Központ raktárrendszerét, megismerkedhettek a tömbös és állványos tárolás gyakorlati megvalósulásával, a nyilvántartási rendszerrel és az anyagmozgató eszközökkel is. Továbbá lehetőségük volt megfigyelni a komissiózás és kirakodás folyamatát is.

A látogatásra a nemzetközi szállítmányozás kurzus keretén belül sort.

Nedelka Erzsébet
adjunktus