2018.11.05–28. Egyetemi hallgatók szerveztek jótékonysági gyűjtést fiatalok bevonásával

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (SOE-LKK) és a Simonyi Károly Kar (SOE-SKK) hallgatói, Projektmenedzsment tárgyuk keretében, a féléves feladatuk keretében szerveztek a Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportja részére egy adománygyűjtést, melyhez 8 intézmény csatlakozott.

 

 

A következő sorokban a csapattagjaink részletesen leírják a projekt folyamatát, a végkimenetelét, illetve bemutatják, mit is takart pontosan az adománygyűjtés:

 

lkkmaltaiMi is pontosan ez a gyűjtés?
„Fő célunknak tekintettük, hogy a rászorulók asztalára is kerüljön étel Karácsony alkalmából, ezért ezt a projektet találtuk ki a csapatunkkal. 8 iskolát/óvodát kértünk fel, akik készségesen fejezték ki együttműködésüket. A pozícionálás után rátértünk a szervezésre. Hosszas tanácskozás után a csoporttagok mindegyike egy-egy intézménnyel felvette a kapcsolatot. Az intézmények képviselői megengedték, hogy kihelyezzünk egy-egy gyűjtődobozt, valamint a direkt erre a célra készített szórólapokat is. Jobban is végződött, mint gondoltuk, ugyanis annyi élelmiszer érkezett be a gyűjtőpontokra, hogy a mennyiségek meghaladták a dobozok befogadóképességét. A gyűjtés 2018. november 5-től, november 26-áig tartott. Kooperáltunk vidéki intézményekkel is, a gyűjtés keretének bővítése érdekében. Felkérésünket a Soproni intézményeken kívül a csepregi, a celldömölki, valamint a szombathelyi középiskola, illetve a horvátzsidányi óvoda is elfogadta. Körülbelül 114.979 forintnak megfelelő élelmiszert gyűjtöttünk, amely számunkra hihetetlen szám ahhoz viszonyítva, hogy mindössze csak 8 intézmény szerepelt a repertoárunkban.”

A projekt fontos része volt, hogy a fiatal generációt megszólítsuk, bevonjuk őket a jótékonykodásba, átérezhessék, hogy jót tenni jó. Fő célunk az ő megszólításuk, érzékenyítésük volt, ezért az ajándékdobozok kihelyezésén túl személyesen is próbáltuk elérni a csatlakozó intézmények diákjait a gyűjtés heteiben.

Mely iskolák/óvodák vettek részt a gyűjtésben?

  • Horvátzsidány Óvoda
  • Berzsenyi Gimnázium
  • Csepregi Szakközépiskola
  • Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium
  • Eötvös Gimnázium
  • Kereskedelmi, és Vendéglátóipari Szakközépiskola Szombathely
  • Széchenyi István Gimnázium
  • VUK Kollégium

Milyen élelmiszercsomag állt össze?
„Leginkább száraz élelmiszerek kerültek összegyűjtésre, mint például konzerv, étolaj, cukor, csokoládé, tartós tej, tészta, liszt, szaloncukor, de kaptunk rengeteg fűszert, kekszet, citromlevet, szóval igen sokrétűnek mondható a repertoárunk. Mi sem hittük volna, hogy ennyi mindent sikerül összegyűjtenünk ennyi idő alatt. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen segítőkész közegben lehetünk illetve, hogy ennyien szeretnék jobbá tenni a gyermekek karácsonyát. A részletes lista az alábbi:

6 üveg étolaj 1 db ketchup
50 csomag tészta 500g 1 db Maggi leveskocka
2 csomag tészta 1kg 2 db nagy gyümölcskonzerv
6 csomag rizs 10 db kukorica
25 kg cukor 1 csomag sütőpor
54 kg liszt 2 csomag lencse
4 db májkrém 3 db daráltlöncs
1 kg só 10 db tonhal
1 kg porcukor 25 db májkrém
7 csomag keksz 1 db magyaros vagdal 
5 tábla csoki 4 db babkonzerv
10 db puding 17 db konzerv
17 doboz tea 2 üveg lekvár
1 db paradicsomszósz 3 csomag fűszer
4 db popcorn 1 db káposzta
10 liter tej 1db zacskós leves
3 db Knorr szósz 1 csomag szaloncukor
1 db Manner nápolyi 8 db müzli szelet
1 db Győri édes 4 doboz Puzzle
8 db instant kávé 1 csomag búzadara
10 csomag rizs 1 csomag búzadara
1 üveg üdítő 1 csomag kávé
1 Csomag Negro 10 db Schoko Lolly
1 csomag kókuszreszelék 1 db nagy táblás Milka
1 db játék 3 csomag zabkása 1 csomag sütőpor

Köszönjük szépen valamennyi intézménynek a segítő hozzállást!
Köszönjük valamennyi adományt!
Biztosak vagyunk benne, hogy nem csak a rászorulók Karácsonya lett boldogabb, hanem valamennyi adakozóé és projektcsapatunké is!

Hír a mindenamisopron.hu oldalon: http://mindenamisopron.hu/soproni-egyetemistak-fogtak-ossze-intezmenyeket-hogy-jotekonykodjanak/