2018.05.08. Megkezdődött a regisztrációs időszak a Soproni Közgáz duális képzéseire!


2018 szeptemberétől duális képzés Gazdálkodási és menedzsment alapszakon is! Jelentkezési határidő: 2018. június 1.

Karunkon már 2017. szeptembertől választható hallgatóink számára a duális képzés. A Pénzügy és számvitel, illetve a Turizmus–vendéglátás alapszakok mellett 2018 szeptemberétől immáron Gazdálkodási és menedzsment szakon is várjuk a duális képzés iránt érdeklődő ambiciózus diákok jelentkezését. A duális képzési forma igen kedvező lehetőségeket nyújt hallgatóink számára, hiszen a felvételt nyert diákok már az első félévben megkezdhetik szakmai gyakorlati képzésüket, és egészen a diplomaszerzésig évente 22 hét gyakorlati hetet tölthetnek a cégeknél. Így a 3,5 év végére komoly szakmai tapasztalattal, és ezáltal verhetetlen előnnyel rendelkeznek majd a munkaerőpiacon. Sőt, esélyes, hogy a duális gyakorlati képzőhely állást kínál a már jól képzett végzős diákjának.

A duális rendszer további előnye, hogy a hallgató a képzési időszakban, az adott hónapban eltöltött munkanapok számától függetlenül fix bérezést kap, ami minimum átlagosan a mindenkori minimálbér 60%-a (jelenleg nettó 89.700 Ft). Mindemellett jogosult minden olyan juttatás igénybevételéhez, amely a hagyományos képzésben résztvevő hallgatókat megilleti, így a rendszer a hallgató anyagi függetlenedését is támogatja.

A duális képzésre felvett hallgatók az egyetemi képzési időszakban az alapképzés többi hallgatójával együtt vesznek részt az előadásokon és szemináriumokon, míg meghatározott időszakban, vagyis a vizsgaidőszakban és a tanulmányi szünetekben a vállalati partnereknél zajlik a képzés illetve a gyakorlati munkavégzés.

A térség meghatározó vállalkozásai, intézményei várják a jelentkezőket. Számos multinacionális termelő vállalattal alakított ki karunk együttműködési megállapodást a duális képzés szakmai feladatainak ellátására. A 2018. szeptemberi tanévkezdéstől partnerünk az AUTOLIV Kft., az IKEA Industry Magyarország Kft., a szombathelyi FALCO Zrt., a mohácsi KRONOSPAN-MOFA, és a vaskeresztesi MAM-Hungária Kft. A közepes vállalatok közül a logisztika és menedzsment területen várja a regisztrációkat a soproni HUNCARGO Transport Kft. és a szombathelyi Örökzöld Kertészet Kft. A szállodaipar, valamint az egészség- és ökoturizmus területén: a bükfürdői Caramell Premium Resort****Superior a soproni Hotel Szieszta, a Pannonia Hotel****, a Civitas Boutique Hotel, a Palatinus Szálló, illetve a Lenti Gyógyfürdő és a Fertő-Hanság Nemzeti Park. A teljes képzésenként részletezett partnerlista megtalálható honlapunkon.

A duális képzésre azok jelentkezhetnek, akik a felvételi eljárásban a Gazdálkodási és menedzsment, a Pénzügy és Számvitel, illetve a Turizmus–vendéglátás alapszak valamelyikét megjelölték. A rendszerbe azonban csak azok kerülhetnek be, akik nappali tagozatos képzésre felvételt nyernek intézményünkbe, illetve partnercégeink közül valamelyik a kiválasztási eljárás során kiválasztotta, és a diákkal hallgatói munkaszerződést köt. A diákokat a partnerszervezet saját kiválasztási eljárása során választja ki.

Jelentkezési határidő: 2018. június 1.

Jelentkezés módja: online regisztrációs űrlap kitöltése a duális képzés hivatalos honlapján. Regisztráció előtt tájékozódjon a partnerek által megadott információkról

További információ:
http://dualis.uni-sopron.hu
http://dualisdiploma.hu/

 

A duális képzés fejlesztése az „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt támogatásával valósul meg.