2018.04.18. Értékes tudást adó ContactDay


Központban a gyakorlatorientált tudás és a kapcsolatépítés.

A Vállalati Kapcsolati Csoport szervezésében 2018. április 18-án a tavaszi szemeszter első vállalati rendezvényeként ötödik alkalommal megrendezésre került Karunk már már hagyományosnak tekinthető karrier- és vállalati napja, a ContactDay.

A program délelőtt 10.00 órától délután 16.00 óráig tartott. Prof. Dr. Fábián Attila dékán megnyitója után céges szakmai előadások következtek. Előadással csatlakozott a délelőtt folyamán az IMS Connector Systems Kft., a Pannon Work Zrt., a hashtagfetek Művészeti Stúdió, a Natura Ökotúrák Kft. a Kóczán Sörárium, Kelló Éva Business Coach és egy start-up cég képviseletében Kramarics Gergő hallgatónk.

A ContactDay egyben a tudomány és az üzleti szféra találkozópontjaként is funkcionál. Fontos, hogy a gyakorlatorientált tudást ne csak tanítsák az egyetem falai mögött, hanem éljék is. Erről tett tanúbizonyságot a Vállalati Kapcsolati Csoport és idei vállalati nap is. A tudomány világa és az üzleti szféra külön-külön is nagyon fontos tényezője a közgazdaságtudománynak; a kettő közti együttműködés létfontosságú, a gyakorlatorientáció megkerülhetetlen és a hallgatók jövőjére szempontjából különleges értéket hordoz.

A délutáni program az asztalvezetők rövid szakmai bevezetése után diszkusszióasztalokkal folytatódott, melyet a következő vállalatok és szakértők vezettek:

  • TATA Consultancy Services – Bencsik Edit marketing igazgató, karrierlehetőségek
  • GRAFOLÓGIAI elemzés – Borsodi Ilona Zsuzsa vezetésével
  • GENERALI Biztosító Zrt. – Horváth Gábor, Mosonyi-NagyTamás, Kajós Katalin Információs pont, karrierlehetőségek
  • Life Coaching – Fekete Edina Katalin

A diszkusszióasztalok mindegyikéhez csatlakoztak a tudásukat bővíteni akaró, agilis hallgatók, akik a beszélgetések által hasznos szakmai és kommunikációs tapasztalatokra tehettek szert.

A szervezők idén is nyereményjátékkal készültek, mely kizárólagos támogatója a Heverde Babzsák volt. A nyereményjáték fődíjaként egy értékes Heverde babzsákot vehetett át Joó András hallgatónk.

Záróprogramként a ContactDay programjához első alkalommal csatlakozott az Alumni Portrék programsorozat, melynek vendége idén Németh Gábor a KROIS Brewery társtulajdonosa, öregdiákunk volt. Gábor a Soproni Közgázt követően több nagyvállalatnál is megfordult, amíg társával saját sörfőző vállalkozásba nem kezdett. Egyetemi éveiről, munkahelyi tapasztalatairól és persze a sörözés élménnyé varázsolásáról mesélt a hallgatóknak.

A Vállalati Kapcsolati Csoport köszönetét fejezi a résztvevő cégek, támogatói és partnerei felé, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre!

Sopron… Közgáz… Contact Day… A jövődért te tegyél! Találkozzunk jövőre is!

 

A képek megtekinthetők itt >>