2018.03.14. Az LKK csapata az Országos Esettanulmány Verseny döntőjében


Idén XIX. alkalommal rendezték meg az Országos Esettanulmány Versenyt. 

Az elődöntőbe valamennyi egyetem három-három csapatot delegálhatott, ebből a népes mezőnyből választotta ki a zsűri a legjobbakat, akik a 2018. március 10-12. között megrendezett döntőn részt vehettek. Hallgatóink megállták helyüket, a döntőben a gazdálkodási és menedzsment BA-hallgatóinkból álló Szuper 4EKS csapata (Antal Klára, Magyar Viktória, Németh Andrea, Táncsics Richárd) képviselte karunkat.

„A versenyen az első nap a megnyitó után a csapatok megkapták a kidolgozandó esetet, amelyben arra kerestük a választ, hogy az ALDI miként tudja megőrizni piaci helyzetét, illetve a jövőben hogyan tudna fejlődni. A szállás elfoglalása után mindenkinek lehetősége volt tanulmányozni az esetet, addig ameddig szerette volna, ugyanis az időbeosztásunk kötetlen volt.

Másnap, az esetoldásnak a Loxon iroda adott otthont, ahol a csapatok egymástól elkülönülve dolgozhattak egészen 17 óráig, de ez nem zárta ki azt sem, hogy ezután tovább foglalkozzanak a feladattal apartmanjaikban. Hiszen a teljes megoldást aznap éjfélig kellett leadni, az azt követő napon került sor az esettanulmány megvédésére. Ez három külön teremben párhuzamosan zajlott, a tizenöt csapatot három csoportba sorolták, amelyekből a zsűri kiválasztotta a legjobbakat, illetve továbbjuttatott plusz egy csapatot a döntőbe. Így négy csapat mérkőzött meg az első helyért, egy nagyobb közönség és több zsűritag előtt is prezentálhattak.

A verseny hivatalos lezárása a Gerbeaud házban történt egy kellemes díszvacsora keretében. Ekkor hirdették ki az eredményeket is. Sajnos a mi Szuper 4EKS csapatunk nem jutott a döntő döntőjébe, ám ez nem szomorított el minket, ugyanis sikeres prezentációval, hatalmas élményekkel és több tapasztalattal tértünk vissza az egyetem falai közé.”

Antal Klára, harmadéves BA-hallgató a Szuper 4EKS csapat tagja