2018.03.05. Közgazdász Klub: Tompa Miklós

Tompa Miklós


A Közgazdász Klub és a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium közös szervezésében került megrendezésre a klub 57. programja, melynek témája a Data Science és a Clementine.

Előadó: Tompa Miklós üzletfejlesztési igazgató, Clementine Consulting
Az előadás címe: A Clementine és az SPSS világa
Vitavezető: Dr. Tóth Zsolt egyetemi docens
Klubvezető: Dr. Resperger Richárd adjunktus

57. előadás

Tompa Miklós a Clementine üzletfejlesztési igazgatója, okleveles közgazdász. Eddigi munkái a telekommunikációs szektorhoz kötik, ahol üzletfejlesztéssel, termékfejlesztéssel és BPR feladatokkal foglalkozott.

A Data Science és Big Data kifejezések varázsszókét keringenek a köztudatban, a kapcsolódó technológiákkal együtt. A prediktív analitikai módszerek a nagy szervezeteknél is egyre inkább a mindennapi működés részét képzik. Hogyan követi egy nagy szervezet e technológiai változásokat? Beépülnek-e a változások folyamat szinten a mindennapokba? Tudatos menedzsment vagy organikus folyamatok? Milyen egy adatvezérelt szervezet? Milyen a jó Data Scientist egy nagy szervezetnél? Ezekre a kérdésekre adott választ az előadás nagy magyarországi szervezeteknél talált tények és a szakirodalom elmélete közti eltérések feszegetésével. Az előadó az előadás közben és a végén is megkérdezte a hallgatóságot, hogy a hallottak alapján szeretne-e valaki Data Scientist lenni.

Az előadás végén kérdésekre is válaszolt az előadó. Az egyik kérdés például arra irányult, hogyan lehet adathalász egy átlagos felhasználó illetve olyasvalaki, aki az informatika világából jött, és mi kell hozzá (tudás, üzleti érzék stb.).

Köszönjük Tompa Miklósnak, hogy eljött hozzánk és érdekes előadást tartott a hallgatóság számára.

Az előadás anyagának letöltése >>

Bajházi Attila

A képek letölthetők itt >>