2017.10.02–05. Integrált Vállalati Hét


Integrált Vállalati Hét 2017 – Vállalatok vezetői és képviselői a katedránál. 
Központban a gyakorlatorientált tudás

A Közgazdaságtudományi Kar immáron negyedik alkalommal – egy teljes oktatási hét keretein belül – látta vendégül az üzleti szféra képviselőit. Karunk kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy minél korszerűbb és a vállalati gyakorlathoz erősen kötődő szakmai ismeretekhez juttassa hallgatóit, és így a később átadott diplomák e tekintetben is valódi érték képviseljenek. Az Integrált Vállalati Hét a Kar képzésébe integrált közvetlen oktatási tevékenységként jelenik meg. A rendezvény ideje alatt nincsenek tanórák, ezeket helyettesítik a vállalati hét programjai.

A gyakorlatorientált oktatás szellemében idén is – 2017. október 2–5. között – Integrált Vállalati Hetetszervezett a Vállalati Kapcsolati Csoport, ahol piacvezető (nemzetközi) nagyvállalatok mellett, kis- és középvállalatok vezetői/képviselői mutatták be a hallgatóságnak tevékenységüket, erősségeiket és ezen belül egy-egy valós folyamatukat, így a lehető leginkább gyakorlatorientált képet kaphatták közvetlenül a „ma vállalatának” marketingjéről, humánerőforrás-menedzsmentjéről, stratégiájáról, logisztikájáról, K+F tevékenységéről stb. Így a rendezvény a vállalati szféra és a tudomány idei szemeszteri találkozópontja szerepét töltötte be.

A Lámfalussy Kar, vállalati partnerei mecenatúrája segítségével kiterjedt ösztöndíjprogramot működtet, így segítve rászoruló, valamint kiváló teljesítményt nyújtó, a tanulmányaikat kiegészítő szakmai kihívásokat felvállaló hallgatóit. A Vállalati Hét nyitányaként, a hétfői köszöntő után, a kar hallgatósága előtt, ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a GYSEV és GYSEV Cargo ösztöndíjak, valamint a Béres Kiválósági Ösztöndíj és a Leier Kiválósági Ösztöndíj.

Ezt követően, hétfőtől szerdáig, közel tíz különböző szakmai előadóval találkozhattak a résztvevők. Hétfőn Némethné Gara Ildikó a GYSEV Zrt. marketingtevékenységének világába vezette be az érdeklődőket, őt követte a HUNCARGO cégcsoport bemutatkozója és kiemelt interaktív logisztikai előadása, melyet Kerekes Gábor ügyvezető, Horváth Ildikó és Iván Anna korábbi közgazdász hallgató tartottak. Az hétfői szakmai programrészt zárta figyelemre méltó előadásával Kovács Tamás a FALCO Zrt. marketing vezetője.

A Vállalati Kapcsolati Csoport idén második alkalommal szervezte meg és építette be programjába a cukrászdák versenye kiegészítő programrészt, mely a hétfői nap fénypontját is jelentette: az Integrált Vállalati Hét résztvevői, hallgatóink helyszíni kóstolás útján ismét megválaszhatták az Integrált Vállalati Hét és a Soproni Hallgatók 2017-es Cukrászdáját. Az oklevelet 2017-ben – címvédőként – ismételten GINO CUKRÁSZDA vehette át. A Soproni Hallgatók Kedvenc Cukrászdája október hónapban ajándék kávéval várja a Soproni Egyetem minden hallgatóját a Lackner Kristóf utcai üzletébe!

Az előző Vállalati Hetek tapasztalatait beépítve a Vállalati Kapcsolati Csoport idén ismét teret biztosított kis- és középvállalkozások bemutatkozója és különleges hazai márkák sikertörténeteinek példaértékű életpályaépítésének részére. A keddi napot Birkás István, a Birkás Pálinka Kft. ügyvezetőjének, előadása nyitotta meg. Az előadó a családi vállalkozás mérföldköveit számos képpel illusztrálta és érzékeltette elkötelezettségét és szenvedélyét termékükkel kapcsolatban. Őt követte két nemzetközi vállalat előadása: a HEINEKEN Hungária Zrt. munkatársai Somogyi Zsuzsanna HR-vezető vezetésével sokszínű értékes információkat tartalmazó előadást tartottak. A vállalati prezentáció mellett átfogó képet biztosítottak a TPM-rendszer vállalati működéséről és mindennapi alkalmazásáról. Az előadássorozatot Bencsik Edit, a TATA Consultancy Services indiai kötődésű vállalat marketing igazgatója, zárta, aki kiváltképp érdekes előadásával „A felelős vállalat” aktuális és ideális képét vázolta fel a hallgatóságnak.

A keddi nap záró állófogadása teret adott ahhoz, hogy közelebbről megismerhessék egymást a résztvevők (vállalatok–egyetemi oktatók–hallgatók) és értékes kapcsolatokat teremtsenek a jövőre nézve.

A Vállalati Hét szerdai programjához csatlakozott a Hirschler Glas Kft. A soproni kötődésű vállalatot Hirschler Katalin ügyvezető és Adorján Magdolna minőség menedzser képviselték és tartottak fontos, egyedi, gyakorlatorientált tudást biztosító előadást. Külön öröm a szervezők számára, hogy dr. Kópházi Andrea egyetemi docens elfogadta felkérésüket és tartott szakmai előadást „A sikeres karrierépítés mérföldkövei” címmel. Egyben hasznos tippeket adott a hallgatóknak, miképp találják meg saját karrierútjukat az egyetemi évek utáni időszakukban. Dr. Koloszár László intézetigazgató bemutatta a TDK tevékenység előnyeit, majd Dékány Zsigmond és Frank Berger az INYK képviseletében felvázolta az Idegen Nyelvi Központ képzéskínálatát és szolgáltatásait.

A Vállalati Kapcsolati Csoport a rendezvény életében első alkalommal egy koncerttel kedveskedett a hallgatóságnak. A szerdai programot Orbán Bori és Pánczél Kristóf zenés előadása zárta. Bori francia sanzonokat és egyéb 20. századi olasz és portugál dalokat adott elő, őt kísérte zongorán Kristóf különös érzékkel és szenvedéllyel, néhol énekkel.

A negyedik napon öt különböző gyárlátogatásból választhattak a hallgatók, ahol a modern tudás mellett, a legmodernebb technológiákkal személyesen is találkozhattak a résztvevők. A vállalati tudás élhetővé tételéhez ezen programrész egyedi módon járul hozzá, mely által tejessé formálódhat az a tudás, melyet hallgatóink a Sopronban eltöltött tanulmányi évek során sajátíthatnak el.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni támogatóinknak, előadóinknak és a gyárlátogatást biztosító partnereknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre rendezvényünk!

Találkozzunk tavasszal a ContactDay-en!

Horváth Ágnes


A képek megtektinthetők itt >>