2017.09.23. XI. Soproni Pénzügyi Napok az LKK-n

XI. Soproni Pénzügyi Napok


Karunkon immáron tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az adózási–pénzügyi–számviteli szakmai és tudományos konferencia.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán „Információs aszimmetria a pénzügyekben, a számvitelben és a tanácsadásban” címmel 2017. szeptember 21-én és 22-én rendezték meg a hagyományos pénzügyi, adózási és számviteli szakmai és tudományos konferenciát.

A rendezvény fő témaköre az információs aszimmetria volt, melyet a két napon először a pénzügyi és számviteli szakmai témakörökhöz, majd, a második napon a tanácsadáshoz kapcsoltan vizsgáltak, vitattak meg a résztvevők.
A konferencián a korábbi évekhez hasonlóan ismét a szakma kiemelt képviselői tartottak előadásokat. Megtisztelte részvételével az eseményt többek között Parragh Bianka a MNB Monetáris tanácsának tagja, Kovács Árpád Professzor Úr, a Költségvetési Tanács elnöke, Darák Péter Úr, a Kúria elnöke, Botos Katalin Professzor Emerita és Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár. 
Konferenciánk mindkét napján ismét két szekcióban hallgathattak színvonalas szakmai előadásokat. A csütörtöki második szekció az „Adóváltozások a 2017-es és a 2018-as évre Magyarországon” címet viselte, a pénteki szekció pedig az IIFRS első alkalmazásáról, szabályairól és a halasztott adókról szólt. Ebben az évben újdonságként vezettük be a tudományos szekciót, melyen kutatók, oktatók és PhD hallgatók mutatták be aktuális kutatásaikat.
A konferencia sikerét számunkra az évről évre növekvő számú, az ország egész területéről érkező, részben pedig visszatérő résztvevők igazolják vissza.

Dr. Szóka Károly intézetigazgató, 
a konferencia szervezőbizottságának elnök-helyettese

 

A képek megtekitnhetők itt >>

Az előadott anyagok letöltése >>>