2017.04.04. DMB regionális selejtező


Sopron először adott otthont regionális selejtezőnek a 21 éves Diák Menedzsment Bajnokság történetében és az eseményt rögtön kiemelkedő sikerrel zárta: aulánk ugyanis a legnépesebb vidéki forduló helyszínéül szolgált!

Az országos hallgatói bajnokság selejtezőfordulóit hat helyszínen: Budapesten, Sopronban, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon tartották, a vidéki csúcs soproni fordulóban 42 hallgató versengett 14 csapatba tömörülve a nyugat-magyarországi régió legjobb Sícentruma címért. A három piacgyőztes csapat az egész délután tartó versengés végére vívta ki magának az egyenes ági országos középdöntőbe való jutást, ahol a többi selejtezőn továbbjutott csapattal mérkőznek majd meg a 10 döntős helyért. A szimuláció során pénzügyi és menedzsment döntéseket kellett hozni, melyet a csapatok akár kooperációban is megvalósíthattak. A döntések közti szünetekben a versenyzők angol és magyar nyelvű előadásokat hallhattak a főszponzor Tata Consultancy Services és Loxon Solution karrier-lehetőségeiről, sokszor játékos formában, mini-versenyekkel és további ajándékokkal is fűszerezve a rendezvényt. A népes helyszín erős versengésre késztette a csapatokat, a középdöntő 36 helyére pedig végül, legjobb másodikként, további egy csapat jutott tovább a forduló zárultával. A továbbjutók közül a legjobb csapat tagjai pedig még Különdíjat is átvehettek a Pénzügyi és Számviteli Intézet jóvoltából, melyet dr. Kovács Tamás tanár úr adott át. Ezúton is gratulálunk hallgatóinknak:

  • Jószer: Horváth Zita, Pete Liliána, Lázár Patrícia (Különdíj);
  • Feltörekvők: Siklér Ilona, Garger Martin, Nagy Violetta;
  • Átváltó: Francsics Dorina,Takács Mónika, Tóth Szabina;
  • DDD: Rácz Dóra, Hegyesi Dóra Eszter, Sipos Dalma.

Külön siker, hogy az idei kiírásban a vidéki egyetemek közül a Soproni Egyetem nevezte a legtöbb csapatot – szám szerint tizennégyet – a Diák Menedzsment Bajnokságra és országos viszonylatban is a 4. legtöbb csapat Alma Materünkről érkezett! Ez a kiemelkedő eredmény közös sikerünk, a mostani rendezvényért pedig hála illeti a Kar és a szervezők mellett a soproni diákságot is.

Kívánjuk, hogy csapataink a sikerek mellett tapasztalatokkal is gazdagodjanak és országosan kiemelkedő aktivitásuk a jövőben is megmaradjon! Jó szerencsét!

 

Sopron visszavár mindenkit!

Cziráki Gábor

Link:

A selejtező képei és végeredménye >>