2017.03.28. Contact Day


Különleges hangulatú vállalati és karriernap a Közgazdaságtudományi Karon.

A Vállalati Kapcsolati Csoport szervezésében 2017. március 28-án a tavaszi szemeszter első vállalati rendezvényeként ismét megrendezésre került Karunk már már hagyományosnak tekinthető karrier- és vállalati napja, a ContactDay. A rendezvénynek negyedik alkalommal a Közgazdaságtudományi Kar Aulája adott otthont, ahol délelőtt 10.00 órától délután 16.00 óráig követték egymást az érdekesebbnél érdekesebb programok. 
A ContactDay egyben a tudomány és az üzleti szféra találkozópontjaként is funkcionál. Fontos, hogy a gyakorlatorientált tudást ne csak csak tanítsák az egyetem falai mögött, hanem éljék is. Erről tett tanúbizonyságot az idei vállalati nap is. A tudomány világa és az üzleti szféra külön-külön is nagyon fontos tényezője a közgazdaságtudománynak; a kettő közti együttműködés létfontosságú, a gyakorlatorientáció megkerülhetetlen és a hallgatók jövőjére szempontjából különleges értéket képez. 
A vállalati tudás fontosságát felismerve a hallgatók kiemelt érdeklődéssel fogadták a Vállalati Kapcsolati Csoport igazán igényes, színes programját. 
A program egy különleges fényponttal indult, hiszen a LEIER Hungária Kft. és a GYSEV Zrt. és a GYSEV Cargo Zrt. jóvoltából vállalati ösztöndíjak kerülhettek átadásra. Dr. Fábián Attila dékán megnyitója után céges szakmai előadások következtek, melyeket teltház fogadott. Idén – a Vállalati Kapcsolati Csoport rendezvényeihez újonnan csatlakozó cégként – első előadóként az Italműhely Kft.marketing vezetőjét Vízer Gergelyt köszönthették a hallgatók. Az előadása során megismerhették a részvevők a Tikkadt Szöcskét, azaz a kólát magyarul. A ContactDay második előadója Taródy Zsolt, az Iniciál Cégcsoport Ügyvezető Tulajdonosa Jövőképünk az elektromos autó címmel tartott kiemelkedő autóipari prezentációt. A délelőtti programban részt vett Filó Angéla, a DIEGO Kereskedelmi Kft. marketing igazgatóját, aki ismét meggyőzte különleges előadói képességeivel az Aulában ülő közönséget és számos karriertippel látta el a hallgatóságot. Pénzügyes témakört képviselve Pálffy Zoltán a Sberbank Magyarország Zrt. képviselőjének érdekes előadása nyújtott bepillantást a bank világába. 
Délben a Basic Business Management tantárgy hallgatói közreműködésében egyedi bor- és sajkóstoló várta a résztvevőket. A borkóstolót vezette Orosz Csaba a Kar öregdiákja, a WineLife Borászat ügyvezetője. A borok mellé az ízletes sajtokat a Cserpes Sajtműhely Kft. biztosította.
A délutáni program diszkusszióasztalokkal folytatódott, melyet a következő vállalatok és szakértők vezettek:

  • ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. – karrierlehetőségek;
  • SCHAEFFLER csoport – karrierlehetőségek;
  • DIEGO Kereskedelmi Kft. – Filó Angéla marketing igazgató – marketing expedíció és karrier a DIEGO-nál;
  • IMS Connector Systems Kft. – Salamon Jolán logisztikai vezető  – logisztika és karrier az IMS-nél;
  • Vodafone Sopron – karrierlehetőségek;
  • TATA Consultancy Services – Bencsik Edit marketing igazgató – karrierlehetőségek;
  • SOE LKK – Üzleti prezentációk és infopont dr. Pirger Tamás vezetésével;
  • INICIÁL Cégcsoport – Tesztvezetés, Információs pont, autóipar, technológia, nyitott pozíciók;
  • INYK – Dékány Zsigmond a INYK vezető tanára vezetésével bemutatta a közgazdász hallgatókra szabott kurzuskínálatukat, nyelvvizsga tréningjeit, valamint, azokat az államilag elismert nyelvvizsgákat, amelyeknek az INYK hivatalos vizsgahelye.

A diszkusszióasztalok mindegyikéhez csatlakoztak a tudásukat bővíteni akaró, agilis hallgatók, akik a beszélgetések által hasznos szakmai és kommunikációs tapasztalatokra tehettek szert. Külön örömöt jelentett a szervezők számára a rendezvény jövője szempontjából, hogy a beszélgetések kiváltképp nemzetközies hangulatúak voltak, hiszen nem egy esetben angol nyelven folyt a diszkusszió.A ContactDay programja alatt párhuzamosan az Iniciál Cégcsoport a legmodernebb technológiákkal felszerelt autóik tesztvezetését is biztosította a résztvevők számára, emelve ezen programrésszel a rendezvény különleges hangulatát és a magas színvonalat.

Záróprogramként a szervezők állófogadással kedveskedtek a jelenlévőknek, mely egyedi networking lehetőséget adott minden ContactDay-résztvevőnek.

A Vállalati Kapcsolati Csoport köszönetét fejezi támogatói felé, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre!

Sopron… Közgáz… Contact Day… A jövődért te tegyél! Találkozzunk jövőre is!

 

Linkek: 

A képek megtekinthetők itt >>

mediaklikk.hu >> 

Kisalföld >> 

sopronmedia.hu >> 

mindenamisopron.hu >>