2017.02.24-25. Amber Road workshop – Virt


A szlovákiai Virtben megrendezésre került az Amber Road hálózat aktuális félévi workshopja a soros elnöki tisztségét betöltő Pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetem szervezésében.

A rendezvényen részt vettek a partneregyetemek és karok vezetői, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kart dr. Fábián Attila dékán, rr. Czeglédy Tamás dékánhelyettes és Somos Krisztina nemzetközi koordinátor képviselte. A jelen lévő szlovák, horvát, szlovén, szerb, cseh és magyar partnerek mellett a tagság iránt érdeklődő moldáv, ukrán és macedón egyetemek is delegálták képviselőiket. Dr. Czeglédy Tamás előadást tartott a magyar felsőoktatásról, Karunk képzéseiről és tudományos életéről valamint a Soproni Egyetemet érintő változásokról. A workshop eredményeként a partnerek az együttműködés jövőbeni feladatait fektették le, amelyek közös oktatási, kutatási és mobilitási célokat jelentenek egyetemeik, karaik és munkatársaik számára.

A rendezvény zárásaként az Amber Road hálózat alapító elnöke, dr. Fábián Attila dékán úr prof. dr. Ludmilla Lipková dékánasszonytól a Pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetem arany emlékplakettjét vehette át.

Dr. Czeglédy Tamás