2017.02.23. Aldi ösztöndíjátadó ünnepség


A Lámfalussy Kar három hallgatója részesült nagy összegű ösztöndíjban az ALDI támogatásaként.

Karunk számára kiemelten fontos, hogy vállalati partnereivel ne csak a szakmai munkát tegye gyakorlatiassá, hanem lehetőséget biztosítson a családok tehermentesítésére is. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány közösen hirdette meg a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar hallgatói részére az ALDI Kutató Hallgató Ösztöndíjat.
A hallgatók 3 különböző témakörben adhatták be pályamunkájukat:

 • online marketing jelentősége és aktuális helyzete Magyarországon az élelmiszer-kiskereskedelemben;
 • a diszkont áruházak helyzete és kilátásai hazánkban;
 • az élelmiszer vásárlást befolyásoló tényezők vizsgálata.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar hallgatói közül Matyasovszky Regina, Cser Döníz és Lukács Ágota részesültek ösztöndíjban a pályamunkájuk alapján. Gratulálunk a nyerteseknek!

Mi motivált benneteket abban, hogy részt vegyetek az ALDI Kutató Hallgatói Ösztöndíj pályázaton?

 • Matyasovszky Regina: „Mindig is érdekesnek tartottam különböző tanulmányok, beadandó dolgozatok elkészítését, így ezt is egyfajta kihívásnak tekintettem, mely ösztöndíjjal is együtt járt.”
 • Cser Döníz: „A munkaerő-piacon való elhelyezkedés során nem utolsó szempont, hogy a pályamunkámmal megismertethettem magam a cég vezetőivel. Illetve én magam is közelebbről megismerhettem a vállalatot, annak felépítését, így kialakult bennem egy kép az ALDI-ról, mint munkáltatóról.”
 • Lukács Ágota: „Végzős mesterképzéses hallgató révén nagyon megörültem az ösztöndíjnak, mert éppen diplomadolgozati témakört kerestem marketing szakterületen. A 3 megadott téma közül az egyik éppen online marketinggel kapcsolatos volt, így egyértelművé vált számomra, hogy megírom a dolgozatot, hiszen így kettős motivációm is volt benne.”

 Mi jelentette számotokra a legnagyobb nehézséget a pályázat megírásánál?

 • Matyasovszky Regina és Lukács Döníz: „A legnagyobb nehézséget számunkra az időigényes kutatómunka jelentette.”
 • Lukács Ágota: „Német nyelven írtam a dolgozatot, ami természetesen sokkal több munkával járt, mintha magyar nyelven írtam volna. Ezen kívül nagyon komplex volt a téma, és a kiírás követelménye alapján maximum 20 oldalban kellett összefoglalni.”

Hogyan éltétek meg, hogy elnyertétek az ALDI Kutató Hallgatói Ösztöndíjat?

 • „Természetesen nagyon örültünk az ösztöndíjnak, amely azt is bizonyítja, hogy gyakorlati szempontból is hasznosnak bizonyultak a tanulmányaink a vállalkozás számára.”

 Tudnál mondani pár szót a díj elnyeréséhez vezető útról?

 • Lukács Ágota: „Nagyon fontos, hogy az a téma, vagy vállalat, amit elvállal valaki, érdekelje is őt. Ezen kívül nagy rutinnal kell rendelkezni egy ilyen dolgozat megírásához és felépítéséhez. Ennek hiányában pedig sok segítséget kell kérni egy szakértő tanártól.”

Mit üzentek azoknak a hallgatóknak, akik sikeresek akarnak lenni, és hasonló eredményeket elérni?

 • Matyasovszky Regina: „Ha van lehetőségük mindenképp vegyenek részt ilyen pályázatokon. A pályázat elnyerésén kívül, akár szakmai gyakorlatot is lehet szerezni az adott vállalatnál.”
 • Cser Döníz: „Úgy gondolom, hogy minden olyan lehetőséget érdemes megragadni, ami egy kicsit is közel áll az érdeklődési körünkhöz, ezzel saját tapasztalatainkat is bővíthetjük. A munkaerőpiac szereplői pozitívumként értékelik, ha valaki keresi a lehetőségeket saját maga fejlesztésére. Minden szempontból csak ajánlani tudom, hogy minél több lehetőséget ragadjanak meg a diákok az egyetemi évek alatt, és azon túl is.”
 • Lukács Ágota: „Fontos, hogy próbálják figyelni az egyetemen kiírt hasonló lehetőségeket, és akár első vagy másodévesként is vágjanak bele egy ilyen dolgozat megírásába. Nem szabad kudarcként felfogni, ha első alkalommal nem fognak vele nyerni, a lényeg, hogy megtanuljanak önállóan dolgozni, és a későbbiekben felhasználhassák az így szerzett tapasztalatokat. Aki pedig diplomaírás előtt áll, annak pedig még erősebben ajánlom, hogy keressék az ilyen témákat, akár vállalatok honlapján is. Egy ilyen lehetőség akár még gyakorlati helyhez vagy munkahely szerzéshez is vezethet.”

Köszönöm a beszélgetést!

Dr. Mészáros Katalin


A képek megtekitnhetők itt >>