2017.02.13–17. Nemzetközi hét Seinäjokiban


Az egyik legfontosabb és egyben legrégebbi külföldi partnerünknél, a University of Applied Sciences in Seinäjokinál vettük részt a nemzetközi héten.

Karunkat dr. Fábián Attila dékán, dr. Czeglédy Tamás dékánhelyettes és Somos Krisztina nemzetközi koordinátor képviselte, illetve a Simonyi Karról dr. Andor Krisztián és dr. Karácsonyi Zsolt szintén jelen voltak, így biztosítva a hangsúlyos jelenlétet Sopron testvérvárosában. Tárgyalások folytak a közös képzési program aktualizálásáról, a mobilitás elősegítéséről, valamint az érdeklődő hallgatóknak tájékoztatást adtunk a soproni lehetőségekről. Vendéglátónk felkérésére dr. Czeglédy Tamás plenáris előadást tartott a régió gazdaságáról, oktatásáról. A nemzetközi hét résztvevőinek bemutatásra került a finn oktatási rendszer hallgatóbarát oldala, a high-tech infrastruktúra hétköznapi használata és elérhetővé tétele az oktatásban résztvevők számára.
Kulturális programként Alvar Aalto világhírű építész munkáit tekinthettük meg, valamint a bátrabbak megismerhették a szaunázás utáni úszás élményét, amit egy tó jegéből kivágott lékben tehettek meg.

Dr. Czeglédy Tamás