2017.01.24. Nyílt nap II.


A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, azaz a Soproni Közgáz nyílt napján az új és a tradicionális képzések mellett az ösztöndíjrendszerről, ingyenes nyelvoktatásról és az egyetemi életről is szó esett.


„Emberarcú, értékközpontú, gyakorlatorientált oktatás mellett tettük le a voksunkat” – hangzott a nyílt nap egyik üzenete.

Képzéseink erős szakmai alapokra, széleskörű vállalati kapcsolatrendszerre épülnek. Erre építve a turizmus–vendéglátás, valamint a pénzügy és számvitel alapszakokon duális képzést is indítunk. Kiemeltük gyakorlatorientált megközelítésünket is, mely nem csak az oktatásban, de valamennyi kari projektben is megjelenik, hallgatóink komplex feladatokban, csapatban, óvó mentorálás mellett, ugyanakkor önállóan is ki tudják próbálni magukat.

A siker másik zálogának az idegennyelv-tudást tartjuk, ezért ingyenes szakmai nyelvtanulást kínálunk, mely mellett idegen nyelvű szakmai tárgyak és szabad áthallgatást biztosító német és angol nyelvű képzéseink is remek lehetőséget nyújtanak a hallgatóknak.

A Kar kezdeményezésére jött létre az „Amber Road”, a Közép-európai Gazdaságtudományi Karok Hálózata is, melynek segítségével a hallgatók széles körű nemzetközi tapasztalatra is szert tehetnek.

Az „emberarcú, értékközpontú oktatás” elve azonban nem csak a szakmaiságra épít. Fontos a személyes szakmai és emberi kapcsolat oktató és diák között, nagyon fontos, hogy a hallgatók az egyetemi évek alatt otthon érezzék magukat az intézményben, hiszen a fesztelen légkör inspirálóan hat a diákok tanulmányi eredményeire is. Hallgatóink segítségével be tudtuk mutatni mindazokat az emberi és szakmai értékeket, melyek megkülönböztetik, kiemelik karunkat. Nálunk nem csak tanulhatnak, hanem egyetemünk egyedi atmoszférájában és különleges diákéletében otthon is érezhetik magukat hallgatóink.

Karunk számos öntevékeny hallgatói szervezettel, többek között országosan elismert, minősített szakkollégiummal is rendelkezik. A tehetséggondozás komolyságát jól példázza, hogy a kétévente országosan összesen négy közgazdászhallgató által elnyerhető Pro Scientia Aranyérem kitüntetésből az elmúlt négy évben kettőt karunk hallgatója kapott (az országosan ebben az időszakban kiosztott nyolcból).

A továbbtanulás nehézségeit ismerve különleges figyelmet fordítunk arra, hogy a felvételt nyert hallgatók számára cél legyen a tanulás: egyedülálló ösztöndíjrendszert, gyakorlatközpontú szakmai programokat (pl. Vállalati hét, Contact Day, Student’s Dinner rendezvények), mentorprogramokat is kínálunk hallgatóinknak, valamint minden ezt igénylő elsőéves számára színvonalasan felszerelt, minden igényt kielégítő kollégiumi férőhelyet is biztosítunk.

Pezsgő egyetemi élet, valamint számtalan kulturális és sport rendezvény vár minden jelentkezőt, mi a diplomaosztó ünnepségünk időpontjának meghatározásánál a VOLT Fesztivál időpontját is figyelembe vesszük.

A kínálatban az idei felvételi újdonsága a duális képzések mellett a Pénzügy mesterszak, amely tovább erősíti a pénzügy és számvitel területén egyetemi végzettséget szerezni kívánók lehetőségeit.

A másoddiplomát szerezni vágyók is számos lehetőség közül válogathatnak: például mérnökök, jogászok, egészségügyi dolgozók vagy tanárok részére Sopronban és Budapesten indított gazdasági szakirányú továbbképzéseire is várjuk a jelentkezőket.

 

A képek megtekinthetők itt >>