2016.03.09. ContactDay III.


A Vállalati Kapcsolati Csoport szervezésében a tavaszi szemeszterben ismét megrendezésre került Karunk karrier és vállalati napja. Aulánk adott otthon a tudomány és az üzleti szféra találkozópontjának, az ALDI Contact Day-nek. 

Az akadémiai és az üzleti világ külön-külön is nagyon fontos tényezője életünknek, a kettő közötti együttműködés, a gyakorlatorientáció pedig kulcsfontosságú, kiváltképpen a közép-európai régióban.

A vállalati tudás fontosságát felismerve a hallgatók kiemelt érdeklődéssel fogadták a programot. A program egy különleges fényponttal indult: Ekker Eszter a Leier Hungária Kft. PR marketing vezetője átadta az idén elnevezésre kerülő Leier szemináriumi termet. Teremavató mellett két Leier kutatói ösztöndíj nyertesének is átadásra került a cég oklevele. A nyertes pályázók Környe Dóra és Cser Döníz lettek.
Számos hazai és nemzetközi vállalat képviseltette magát a rendezvényen. 2016. tavaszi szemeszterének vállalati különlegességének főtámogatói és egyben névadó szponzori címét az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. viselte. Külön öröm számunkra, hogy az ALDI elfogadta felkérésünket és elvállalta a Contact Day névadói támogatójának szerepét, hiszen megtiszteltetés, hogy egy világszerte ismert és elismert céget köszönthetünk a kari vállalati napunk fővédnökeként.

Dr. Fábián Attila dékán megnyitója után céges szakmai előadások következtek, melyeket teltház fogadott. Az előadóink voltak:

 • Ekker Eszter, a Leier Hungária Kft. PR-marketing vezetője,
 • Hegedűs József, az LuK Savaria Kft. HR-csoportvezetője,
 • Filó Angéla, a Diego Kereskedelmi Kft. Marketing Igazgatója,
 • Szalay Roland, a Douglas Parfüméria Kft. regionális menedzsere és
 • Cziráki Gábor, az EcoSim Kft. képviselője.

A karrierközpontú témakörök mellett, az előadók jóvoltából marketingről, kereskedelemről, márkapolitikáról is hallhattak a résztvevők.

Délben a rendezők Harrer csokoládékostolóval egészítették ki a programot, melyen húsz különböző saját készítésű csokolédékülönlegességet mutattak be a Harrer Csokoládéműhely munkatársai.

A délutáni program kötetlen kerekasztalbeszélgetésekkel folyatatódott. A kerekasztalok:

 • ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. – karrierlehetőségek;
 • LuK Savaria Kft. – karrierlehetőségek; 
 • Diego Kereskedelmi Kft. (Filó Angéla) – marketingexpedíció;
 • Kopcsándi Gyulé – grafológia;
 • EcoSim Üzleti Simulációk Kft. (Cziráky Gábor) – üzleti szimulációs versenyek;
 • INYK – a nyelvtanulás lehetőségei.

Filó Angéla kerekasztalánál a hallgatók egy marketing expedíción vehettek részt. Nagy érdeklődés mutatkozott emellett ismét a grafológia iránt is. Az ALDI és az LuK asztalához csatlakozó hallgatók szakmai gyakorlatokról, kiemelt állásajánlatokról és karrierlehetőségekről informálódhattak. Az EcoSim (a gamification és a szakmai versenyek specialistája) aktív, közösségi, kreatív diákok hálózata idén ünnepli fennállásának 20. születésnapját, ennyi ideje közvetít kizárólag a felsőoktatásban tanulók számára online üzleti szimulációs versenyeket, közvetlen kapcsolatba hozva a diákokat a cégvilággal, versenyzési és karrierépítési lehetőségeket kínálva nekik, mindezt pedig élménydús és tartalmas nyereményekkel egészítve ki. Asztaluknál ezeket a versenysorozatokat mutatták be. Az INYK bemutatta a közgazdász hallgatókra szabott kurzuskínálatát, nyelvvizsga-tréningjeit, valamint azokat az államilag elismert nyelvvizsgákat, amelyeknek az INYK hivatalos vizsgahelye.

Az ALDI Contact Day zárásaként délután kisorsolásra került az ALDI Contact Day Selfie fotós játék két VOLT-bérlete is, melyek szerencsés tulajdonosa Pécz Maja és Gombás Vivien hallgatótársaink lettek. Gratulálunk nekik!

A Vállalati Kapcsolati Csoport ezúton szeretné megköszönni a rendezvény résztvevőinek (hallgatóknak és munkatársaknak) az aktivitást, mely bizonyítéka annak, hogy évről évre jobban kibontakozhat a Contact Day elképzelése. 
Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni támogatóink felé, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre!

Sopron… Közgáz… Contact Day… A jövődért te tegyél! Találkozzunk jövőre is!

Horváth Ágnes 

Linkek:


A képek megtekinthetők itt >>

A Kisalföld cikke >>

M1 Ma délelőtt videó (02:57)>>

Híradó Sopron videó >>