2016.04.27. KTK-sok szakmai látogatása a TESCO-ban


A Kereskedelem-gazdaságtan kurzus keretében, Keresztes Gábor tanár úr szervezésében szakmai látogatáson vehettünk részt a soproni TESCO hipermarketben.

Petrovics Róbert áruházvezető egy komplex szakmai előadás és egy részletekbe menő áruházi körbevezetés keretében ismertette meg velünk egy multinacionális, kereskedelmi cég mindennapjait.
Elsőként globális bemutatást halhattunk a cégről, megismerhettük a vállalati hierarchia felépítését, az áruház üzemeltetését, értékesítési feladatait és a regionális sajátosságokat. Betekintést nyerhettünk a hipermarketek és a szupermarketek mindennapos működésébe. Az áruházvezető kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre, az áruk frissességére és az egészséges ételek népszerűsítésére, továbbá a munkatársak képzésére és megtartására.
A szakmai előadás után egy körbevezető látogatáson megismerhettük az áruház komplett működését. Végigkísérhettük a központi rendelés által biztosított áruk menetét a beérkezéstől, a komissiózáson át, a raktározási folyamatokon keresztül, egészen az áruház polcain történő elhelyezésig. Valamennyi részleg munkafolyamataiba belepillanthattunk és teljesen új szemszögből ismerhettük meg a TESCO áruházat. A bemutató körút végeztével az áruházvezető felhívta figyelmünket az általuk kínált szakmai gyakornoki pozíciókra, illetve a cégen belüli karrier-lehetőségekre.
Úgy gondoljuk, hogy az ilyen jellegű tanulmányi kurzusok nagymértékben hozzájárulnak az elméleti tananyag gyakorlatban való hasznosíthatóságához. Mindenki sokrétű és érdekes ismeretanyaggal távozhatott és úgy véljük, ezek után valamennyien teljesen más nézőpontból szemléljük majd a TESCO-t.

Barkovics Ivett, BA hallgató