2016.04.13. GYSEV és GYSEV-CARGO ösztöndíjak a KTK-n


Támogatóinknak köszönhetően e szemeszterben is számos ösztöndíjjal segíthettük hallgatóinkat.

A közgazdász képzési terület állami finanszírozásának átalakítása óta az erre jelentkező hallgatók csak az önköltséges képzési formát választhatták. Az 1995-ben a soproni közgazdász képzés támogatására létrehozott „A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány” – mely közhasznú szervezet –, ezúttal is segítségére sietett a karnak, és ösztöndíj programot hirdetett hallgatóinak támogatására.

A GYSEV már az első évben csatlakozott a programhoz és támogatási szerződést kötött az alapítvánnyal az ösztöndíj program megsegítésére, a soproni közgazdász képzés támogatására. Ez a támogatás azóta rendszeressé vált, melyhez rövid időn belül csatlakozott a GYSEV-CARGO is. Így most már minden félévben kiadásra kerülnek az alapképzéses nappali tagozatos közgazdász hallgatók részére a GYSEV és a GYSEV-CARGO ösztöndíjak is.
  • 4 fő részesült GYSEV Kiválósági Ösztöndíjban,
  • 1 fő GYSEV Menedzser Ösztöndíjban,
  • 4 fő GYSEV Bachelor Ösztöndíjban;
  • 3 fő részesült GYSEV-CARGO Kiválósági Ösztöndíjban,
  • 1 fő GYSEV-CARGO Menedzser Ösztöndíjban,
  • 5 fő GYSEV-CARGO Bachelor Ösztöndíjban;
  • a fentieken túl 3 főt részesített alapítványunk egyszeri szociális ösztöndíj támogatásban, szintén a GYSEV és a GYSEV-CARGO támogatásából.

Az elmúlt 5 év során összesen 203 fő részesült az alapítványunk által kiírt ösztöndíjak valamelyikében, melyhez a döntő támogatást a fenti két cég, a GYSEV és a GYSEV-CARGO adta. Mindezeken túl hallgatóink számára jelentős számban biztosítanak gyakorlati helyeket is, valamint kölcsönösen partnerei vagyunk egymásnak kutatási feladatok megoldásába, pályázati együttműködésben, valamint mindazon területeken, melyeken egymás tevékenységét segíthetjük.

Köszönjük a partnerséget, mellyel a GYSEV és a GYSEV-CARGO példát mutatott további cégeknek is hasonló partnerség kialakítására. Akik e területen lépnek, azok tudják, hogy a gyermekekbe és az oktatásba fektetett támogatás adja egy jövőt építő társadalom számára a leghatékonyabb befektetést!

Dr. Wilfing János
dékáni hivatalvezető
A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány
kuratóriumának titkára