2016.03.24–26. Jean Monnet projekt Moszkvában


Dr. Czegéldy Tamás egyetemi docens és Nedelka Erzsébet tanársegéd három napot töltött Moszkvában.

Dr. Czegéldy Tamás egyetemi docens és Nedelka Erzsébet tanársegéd – a Közgazdaságtudományi Kar két oktatója – az Oroszországi Népek Barátsága Egyetem meghívásából a "European traditions in Russian Education system: foundation for talent mobility/ ETRMO" LLP- Jean Monnet Programme, Key Activity 1, Jean Monnet projekt keretében három napot töltött Moszkvában március 24–26. között.

Oktatóinkat egy nemzetközi konferencia keretében kérték fel előadónak. Czeglédy Tamás "Think Tanks and Foreign Economy Relations of Hungary", Nedelka Erzsébet pedig "EU Foreign Trade – Trade Policies among Hungary, Serbia and Russia after the Embargo"  címmel tartott angol nyelvű előadást.
A konferencia után a résztvevők egy kerekasztal beszélgetés során vitathatták meg az orosz, lett és horvát meghívottakkal együtt, valamint a moszkvai egyetem nemzetközi képzésének hallgatóival a külpolitikai, külgazdasági kutatóműhelyek szerepét és helyzetét napjaink Európájában, illetve kitértek az egyes országok külpolitikájának bemutatására is.
A szakmai program mellett lehetőség volt a fogadó intézmény delegáltjaival jövőbeli együttműködési kapcsolatokról és lehetséges közös pályázatokról is tárgyalni.
A vendéglátók figyelmességeként két meghívott oktatónk részt vehetett egy balettelőadáson (A hattyúk tava legendája és a rút kiskacsa) a Kremlin Palotában, és természetesen egy rövid városnézésre is maradt idő a záró napon Moszkva belvárosában.

Nedelka Erzsébet

Linkek:

www.rudn.ru/en/