2016.02.29. Esettanulmányi verseny


Az Üzleti Tudományok Intézet szervezésében, 2016. február 29-én, immáron 15. alkalommal megrendezett kari Menedzsment Esettanulmány Versenyen 9 csapat mérte össze tudását és tapasztalatát.

A versenyen egy műanyag-feldolgozó vállalkozás, PET-palackgyártásra bővítő beruházásával kapcsolatos vállalati és menedzsment döntéseket kellett kidolgozniuk és szakmai zsűri előtt prezentálniuk a csapatoknak. A sok érdekes és komplex javaslat izgalmas versenyt tartogatott, a zsűrit is megdolgoztatta. Hamarosan az országos versenyen bizonyíthatnak Hallgatóink. 
A kétfordulós verseny első fordulója után az elő-zsűri véleménye alapján, 3 csapat jutott a döntőbe, ahol a csapatok az alábbi helyezésekben részesültek: 
I. helyezett merÉSZ (Barkovics Ivett, Kovács Nóra, Németh Annamária, Derdák Ádám) 
II. helyezett Mesternégyes (Szarka Beáta, Csigó Natasa, Szabó Bianka, Szakács Bálint) 
III. helyezett El Contador (Kárpáti Rebeka, Tóth Dávid, Neuhold Dóra, Horváth Lea)

Az Üzleti Tudományok Intézet nevében szívből gratulálunk!

A csapatok számára az elismerés sem maradt el, hiszen a nyeremények összértéke meghaladta a 150.000 forintot:

 • 4 db VOLT-napijegy, amelyet a 2016.március 9-én megrendezésre kerülő ALDI Contact Day szervezője, a Karon működő Vállalati Kapcsolati Csoport ajánlott fel;
 • szakkönyvek, kari kiadványok;
 • Jégverem Fogadó;
 • Taschner Pincészet;
 • Perkovátz Ház;
 • WineLife Borászat;
 • Nyugat Étterem;
 • Lővér Pincészet;
 • Alcatraz Ételbár;
 • Weninger Pincészet;
 • OBI felajánlása.

Ezúton is tisztelettel köszönjük támogatóink felajánlását!

A Soproni Közgázon kiemelten fontos értéknek tartjuk, hogy Hallgatóink a tananyagot a gyakorlati alkalmazás szintjén is elsajátítsák. Az esettanulmány-megoldó versennyel is kiváló lehetőséget biztosítunk arra, hogy Hallgatóink a tanórákon túl is gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. A sikeres szereplés érdekében a kommunikáció, a prezentációs készség, az üzleti szemlélet és komplex gondolkodásmód is kiemelt jelentőségű. 
Ezúton is arra biztatjuk a Hallgatóságot, hogy a hasonló, gyakorlatorientált képzéshez illeszkedő rendezvényeken (úgy mint a Contact Day, Indiai Vállalati Nap és Integrált Vállalati Hét) is hasonló lelkesedéssel vegyen részt.
Úgy gondoljuk, hogy a verseny nem kizárólag a szakmai fejlődést szolgálta, hiszen élményekben is gazdag napot jelentett a résztvevők számára.

Kiemelt köszönet illeti meg az Üzleti Tudományok Intézet oktatóit, a verseny sikeres megvalósításába fektetett szaktudásuk, energiájuk, idejük elismeréseként.

Köszönjük valamennyi csapat részvételét versenyünkön és gratulálunk a bemutatott, kreatív megoldásokhoz! 
Sikeres felkészülést és szereplést kívánunk a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett országos versenyen!

Képek: Ékes Szeverin, Mizda Balázs

Mizda Balázs


A képek megtekitnhetők itt >>