2016.01.26. Nyílt nap – Sopron


A Soproni Közgáz január 26-án 10.00 órakor tartotta nyílt napját az Erzsébet utcai campuson, ahol az új és a tradicionális képzések mellett az ösztöndíjrendszerről, ingyenes nyelvoktatásról és az egyetemi életről is szó esett.

„Emberarcú, értékközpontú, gyakorlatorientált oktatás mellett tettük le a voksunkat” – hangzott a nyílt nap egyik üzenete.
Ez egyfelől az erős szakmai alapokat takarja: a célunk olyan diplomát adni hallgatóinknak, amely bővíthető és korszerű tudást takar és értékét megőrző garancia a munka világában. A kar az elmúlt években folyamatosan bővítette oktatási és tudományos kapcsolatait, szilárd alapokra helyezte a vállalkozói szférával kialakított együttműködését, emellett országosan elismert, minősített szakkollégiummal is rendelkezik.
A munka eredményeként a fakultás több rangos elismerést is kiérdemelt 2015-ben. A HVG országos felsőoktatási rangsorában gazdaságtudományi területen első helyet szerzett az oktatók kiválósága alapján. A tehetséggondozás komolyságát jól példázza, hogy hallgatónkat, Fazekas Nikolettet, hallgatói életútja elismeréséül a kétévente országosan összesen négy közgazdászhallgató által elnyerhető Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki, míg a kar dékánja, dr. Fábián Attila Mestertanár Aranyérem kitüntetést vehetett át az MTA dísztermében.
Az „emberarcú, értékközpontú oktatás” elve azonban nem csak a szakmaiságra épít: amire leginkább büszkék vagyunk az az, hogy olyan kart építünk, ahol az oktatók és hallgatók közötti személyes emberi és szakmai kapcsolatok minősége kölcsönös inspirációt is jelent. Karunkon nem csak tanulhat, hanem egyetemünk egyedi atmoszférájában és különleges diákéletében otthon is érezheti magát mindenki.
A továbbtanulás nehézségeit ismerve karunk különleges figyelmet fordít arra, hogy a felvételt nyert hallgatók számára cél legyen a tanulás: egyedülálló ösztöndíjrendszert, gyakorlatközpontú szakmai programokat (pl. vállalati hét, Contact Day, Student’s Dinner rendezvények), mentorprogramokat kínálunk a hallgatóknak – emeltük ki nyílt napunkon.
Szó esett nemzetközi lehetőségeinkről, valamint a kar nyújtotta szolgáltatásokról is. Hallgatóink segítségével be tudtuk mutatni mindazokat az emberi és szakmai értékeket, melyek megkülönböztetik, kiemelik karunkat. Kiemeltük azt a gyakorlatorientált megközelítést, mely nem csak az oktatásban, de valamennyi kari projektben is megjelenik, hallgatóink komplex feladatokban, csapatban, óvó mentorálás mellett, ugyanakkor önállóan is ki tudják próbálni magukat.
A siker másik zálogának az idegennyelv-tudást tartjuk, ezért ingyenes szakmai nyelvtanulást kínálunk, mely mellett idegen nyelvű szakmai tárgyak és szabad áthallgatást biztosító német és angol nyelvű képzéseink is remek lehetőséget nyújtanak a hallgatóknak. A Kar kezdeményezésére jött létre az „Amber Road”, a Közép-európai Gazdaságtudományi Karok Hálózata is, melynek segítségével a hallgatók széles körű nemzetközi tapasztalatra is szert tehetnek.
A kor kihívásaira válaszolva a Kar széles képzési spektrumát már nem csak Sopronban, hanem Budapesten és Szombathelyen is kínálja. A kínálatban az idei felvételi újdonsága a turizmus-vendéglátás alapszak indítása, mellyel immár e területen is biztosított a felsőoktatási szakképzéstől a mesterképzésig bezárólag a teljes képzési vertikum. Ez az újonnan meghirdetett képzés regionálisan kiemelten meghatározó szerepet tölthet be karunk oktatási palettáján. A pénzügy és számvitel alapszak és a Szombathelyen indított Számvitel mesterszak egyben mérlegképes könyvelői végzettséget is biztosít a hallgatóknak. A másoddiplomázni vágyók is számos lehetőség közül válogathatnak: például mérnökök és jogászok részére Sopronban és Budapesten indított gazdasági szakirányú továbbképzéseire is várjuk a jelentkezőket.

Dr. Koloszár László

A képek megtekinthetők itt >>