2015.12.01. Nyílt nap I.


A Soproni Közgáz december 1-én tartotta a tanév első nyílt napját, melynek folytatása januárban következik.

Szó esett az egyedülálló ösztöndíj-rendszerünkről, nemzetközi lehetőségeinkről, valamint a kar nyújtotta szolgáltatásokról is. Hallgatóink segítségével be tudtuk mutatni mindazokat az emberi és szakmai értékeket, melyek megkülönböztetik, kiemelik karunkat. Kiemeltük azt a gyakorlatorientált megközelítést, mely nem csak az oktatásban, de valamennyi kari projektben is megjelenik, hallgatóink komplex feladatokban, csapatban, óvó mentorálás mellett, ugyanakkor önállóan is ki tudják próbálni magukat.

Büszkén mondhattuk el, hogy a HVG rangsorában az oktatók kiválósága alapján tudományterületükön a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara az első helyezett 2015-ben. A teljes munkaidőben foglalkoztatott negyvenhat fős oktatói kar nyolcvanhárom százaléka minősített oktató, egyetemi tanár, habilitált, illetve PhD-fokozatú doktor.

A nyílt napon is kiemeltük, hogy karunk a turizmus-vendéglátás területén a felsőoktatási szakképzéstől a mesterképzésig bezárólag a teljes vertikumot biztosítani tudja a jövő évtől kezdve. A térség jelentős turisztikai szereplőit bevonó gyakorlatorientált képzés kialakításával szoros, minőségi garanciát is adó kapcsolódást építenek ki majd a vállalkozások és a szak hallgatói között.

Karunkon a kiválóan felkészült oktatói gárda mellett az idegennyelv-tudást tartjuk a siker másik zálogának. Ezért négy féléves ingyenes szakmai nyelvtanulást kínálunk, mely mellett idegen nyelvű szakmai tárgyak, és szabad áthallgatást biztosító német és angol nyelvű képzéseink is remek lehetőséget nyújtanak.

A tehetséggondozás komolyságát, valamint oktatói karunk elhivatottságát jól példázza, hogy hallgatónkat, Fazekas Nikolettet, hallgatói életútja elismeréséül, a kétévente országosan összesen négy közgazdászhallgató által elnyerhető Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki, míg karunk dékánja, dr. Fábián Attila Mestertanár Aranyérem kitüntetést vehetett át nemrég az MTA dísztermében.

Dr. Koloszár László 

Link:


A képek megtekinthetők itt >>

A Kisalföld cikke >>