2015.10.14. International Day


Tájékoztató külföldi ösztöndíjakról, cserediákok élménybeszámolója.

2015. október 14-én harmadik alkalommal tartottunk Nemzetközi Napot, International Day-t a Közgazdaságtudományi Karon.p

Dr. Czeglédy Tamás, kari Erasmus+ és CEEPUS koordinátor köszöntője után vendéghallgatóink mutatták be anyaintézményüket. Rebecca Mannhardt révén megismerkedhettünk a Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin főiskolával, ahol a képzés eltér a mi hagyományos egyetemi képzésünktől. Rebecca duális képzésben vesz részt, tanulmányai mellett dolgozik is. Juan Antonio Nogués Martínez a hatalmas mexikói egyetemről, az Instituto Tecnológico de Monterrey egyetemről tartott előadást, majd egy vidám kisfilm segítségével bejártuk a Toluca Campus-t.

Ezt követően hazatért cserediákjaink tartottak élménybeszámolót Erasmusos félévükről. Béli Bianka, Kovács Benjámin és Teke Petra a holland Fontys International Business School-ról mesélt, Csiba Bettivel Finnországban jártunk, a Seinäjoki University of Applied Sciences egyetemen, végül Zsíros Réka előadását hallhattuk freiburgi élményeiről (Albert-Ludwigs-Universität Freiburg).

Az élménybeszámolók után egy tájékoztató következett az Erasmus+ és CEEPUS programokról és egyéb külföldi ösztöndíj lehetőségekről, valamint az aktuális pályázati felhívásokról.

Köszönjük az előadók és a hallgatóság részvételét!

Erdélyiné Garamvölgyi Éva


A képek megtekitnhetők itt >>