2015.09.25. Kutatók éjszakája a KTK-n


Az idei évben ismételten megrendezésre került a hazánkban immár 10 éves kort megért Kutatók Éjszakája.


Az országos rendezvénysorozat 2015. szeptember 25-én délután 16.00-tól este 21.00 óráig került lebonyolításra. Ennek keretében a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara is színes programokkal várta az érdeklődőket az Erzsébet utcai Campusán.

Habár a hivatalos kapunyitás 4 órakor volt, a Kuzmitza Flóra Iskola napközisei már egy órával előbb megérkeztek és kipróbálhatták a kézműves feladatokat és bepillantást nyerhettek a rendezvény forgatagába. Láthatóan nagyon élvezték ezt a számukra új élményt.

A korábbi évekhez hasonlóan valamennyi programrész egy gondolat köré épült. Az idei események mottója a „Gazdálkodj okosan a KTK-n!” volt. A mindenki által ismert táblás játékot lehetett három módon is lejátszani. Asztal mellett a megszokott módon, „élő bábúként” földre kinagyított mezőkön lépkedve, illetve az egyes mezőket reprezentáló asztalokat meglátogatva. A hagyományos mezők természetesen kicsit közgázosítva lettek: a matekos, földrajzos, turisztikai, pénzügyes, marketinges kérdések mellett a Burs egylet hagyományokhoz kapcsolódó valamint a vívás fortélyait bemutató feladatait oldhatták meg a vállalkozók. A szelektív hulladékgyűjtésről rögtönzött mini-előadások, a Rendőrség Közlekedésbiztonsági osztályának kerékpáros feladatai, a GYSEV FLIRT motorvonatának összeszerelése és Energy a bűvész bemutatói voltak a legnépszerűbbek a kicsik és a nagyok körében is. A rengeteg munka és szórakozás jutalma minden esetben egy-egy KTK pénz volt, amiből aztán a játék végeztével ajándékokat lehetett vásárolni.

Reméljük, hogy vendégeink a kellemes időtöltés után élményekkel, ajándékokkal és új ismeretekkel is gazdagodva tértek haza.

Dr. Hoschek Mónika

 

A képek megtekinthetők itt >>