2015.09.23. GEKSZ – Tandem Day


Most már hagyományosnak mondható a GEKSZ Tandem Day programja, melyet e félévben is nagy érdeklődéssel fogadtak a vendégek és a hazai hallgatók. 

A korábbi évek tapasztalata alapján idén egyenként is felkerestük a külföldi hallgatókat ismét mind a négy soproni karról. Ez az este nagyon jó alkalom arra, hogy hallgatótársaink egy kötetlen környezetben ismerkedjenek külföldiekkel, angolul és németül beszéljenek minden zavartság vagy izgalom nélkül.

A nemzetközi estén ismerkedhettünk német, lengyel, török, kínai, mexikói vagy akár spanyol diákokkal is, és úgy tapasztaltuk, hogy ők is szívesen vették társaságunkat, sőt velünk együtt igényelték, hogy ennek a kezdeményezésnek folytatása is legyen. A külföldi hallgatóknak is jó érzés egyfajta nyitást, fogadtatást kapni itt Sopronban. Elmondásuk alapján nincs sok fórum, ahol így, mindnyájan, az összes karról meghívást kapnának, és sokuk nem hallott még a Közgazdaságtudományi Karról, és a Cézár pincében sem járt még. Mindenkit szeretettel várunk a következő ilyen programunkra, hiszen hasznos megtapasztalni egy velünk egy korú nemzetközi társaság sokszínűségét, s talán többen kapnak ezáltal bátorságot, hogy útbaigazítást adjanak külföldi turistáknak, barátkozzanak más kultúrájú emberekkel vagy maguk is elmenjenek külföldre tanulni.

 

A képek megtekitnhetők itt >>