2015.07.05–11. Magyar Nemzeti Monetáris Nyári Egyetem


Hagyományteremtő szándékkal idén nyáron először került megrendezésre az I. Soproni Magyar Nemzeti Monetáris Nyári Egyetem.


A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány által szervezett rendezvény a Magyar Nemzeti Bank által alapított PADOC és PADA Alapítványokhoz benyújtott pályázatok révén valósult meg. A támogatóknak köszönhetően a szervezők ingyenesen biztosították az egyetemi hallgatók számára a szakmai programokon való részvételt, valamint a kollégiumi szállást és az étkezést is.

A 2015. július 5–11-ig tartó rendezvénynek a NYME-KTK Campusa adott otthont. A nyári egyetemen a hazai egyetemisták mellett határon túli magyar hallgatók érkeztek Nagyváradról, Szabadkáról és Nyitráról is.
A szakmai programban délelőttönként aktuális pénzügyeket érintő előadások szerepeltek, az ebédszünetet követően pedig az adott napi témához kapcsolódó kötetlen konzultációs beszélgetésre nyílt lehetőség. A hallgatók nagy figyelemmel követték az érdekes előadásokat és bátran fordultak kérdéseikkel az előadókhoz további pontosításért.

A határon túlról érkező hallgatók számára nagyon jó nyelvgyakorlásnak bizonyultak a fakultatív szabadidős és kulturális programok is, amelyek során új ismeretségek, barátságok szövődtek.
A pénteki zárórendezvényen a résztvevők arra kérték a szervezőket, hogy feltétlenül tájékoztassák őket a 2016-ban megrendezendő Nyári Egyetem időpontjáról, nehogy lemaradjanak a jelentkezésről.

Dr. Ambrus Rita Anna
intézetigazgató, egyetemi docens


A képek megtekitnhetők itt >>