2015.05.16. Országos 4. helyen a Soproni Közgáz hallgatói


Óriási sikert értek el hallgatóink az idei Diák Menedzsment Bajnokságon: 185 csapat közül a negyedik legjobbnak bizonyultak az országos versenyen.

A 2015-ös kiírásban a háromfős csapatoknak egy telekommunikációs vállalat irányítása volt a feladatuk. A többfordulós versenyen az ország neves egyetemeiről összesen 185 csapat indult. A Győrben megrendezésre kerülő selejtezőről két csapatunk jutott az online középdöntőbe, ahol – a selejtezőhöz hasonlóan – a telekom piacra épülő üzleti szimulációs játékon kellett pénzügyi és menedzsmentdöntéseket hozniuk a diákoknak.
A középdöntőből a legjobb 10 került be a döntőbe, amit a Tata Consultancy Services budapesti székhelyén rendeztek meg. A szimulációs játék teljesítése mellett bemutatkozó prezentációra és szakmai vitára is fel kellett készülniük a hallgatóknak, amiben természetesen segítségükre voltak kollégáink is. 
A szoros versenyben diákjaink végül lecsúsztak a dobogóról, de a tapasztalatok mellett így is egy 130 000 Ft értékű nyereménycsomaggal gazdagodtak.
A csapat tagjai: Rácz Anett, Reseterits Klaudia, Vass Barbara (mindannyian harmadévesek a pénzügy és számvitel BA-n).

Kovács Tamás