2015.02.24. Menedzsment Esettanulmányi Verseny


16 csapat részvételével lezajlott a Menedzsment esettanulmány verseny, melyet a Közgazdaságtudományi Kar Vezetés-szervezési és Marketing Intézet munkacsoportja 14. alkalommal rendezett meg.

A résztvevők egy vállalati esetpélda feldolgozásával kaptak lehetőséget arra, hogy a vállalati gazdaságtan, stratégia, marketing, pénzügy és a HR menedzsment területéhez kapcsolódó tanulmányaikat a gyakorlatba is átültethessék. A Soproni Közgázon kiemelten fontos értéknek tartjuk, hogy hallgatóink a tananyagot a gyakorlati alkalmazás szintjén is elsajátítsák. Az esettanulmány-megoldó versennyel is kiváló lehetőséget biztosítunk arra, hogy hallgatóink a tanórákon túl is gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. A sikeres szereplés érdekében a kommunikáció, a prezentációs készség, az üzleti szemlélet és komplex gondolkodásmód is kiemelt jelentőségű.

A kétfordulós verseny első fordulója után az elő-zsűri véleménye alapján, 4 csapat jutott a döntőbe az alábbiak szerint:
I. helyezett: Soproni KözgazdÁSZok – Balogh Norbert, Magyar Nikoletta, Mizda Balázs, Szarka Beáta;

II. helyezett: Brianstorm – Adorján Sára, Majsa Ildikó, Tóth Dávid, Varsics Vivien;
III. helyezett: Student Crisis – Balaskó Evelin, Hartmann Ingrid, Horváth Lea, Forrai Dániel;
IV. helyezett: Dream Team – Adorján Márk, Egresits Veronika, Kiss Dóra, Töreki Patrícia.

A második forduló eredménye alapján az idei, XVI. országos esettanulmány versenyen a Soproni KözgazdÁSZok csapata képviseli Karunkat Budapesten.

Gratulálunk a résztvevőknek a sikeres szerepléshez és a kreatív megoldásokhoz!
Úgy gondoljuk, hogy a rendezvény nem csak a fejlődést szolgálta, de élményekben gazdag napot is nyújtott a résztvevőknek.

Jövőre újra találkozunk!

Dr. Kópházi Andrea


A képek megtekitnhetők itt >>