2015.02.17. GEKSZ – Tandem Day 1.


Az idei év első Tandem Day-e 2015. február 17-én, 19:00-kor került megrendezésre Sopron egyik hangulatos vendéglátó egységében, a Cézár Pincében.

Lukács Ágota és Hevér Julianna szervezésében sikerült létrehozni a programot. Előzetesen értesítettük a külföldi hallgatókat a saját karunkon kívül a faipari és az erdőmérnöki karról is, a pedagógiai karról sajnos nem sikerült elérhetőségeket kapnunk. A GEKSZ csapatának legnagyobb része aznap délután szabadegyetemi előadáson is részt vett, ezért a KTK aulájából, kissé fáradtan sétáltunk át az Orsolya térre a koraesti órákban. A külföldi hallgatók közül egy székely és két távol-keleti diák jött el. Hogy oldjuk a hangulatot, „Icebreaker game”-ekkel készültünk, kezdetben olyanokkal, ahol még nem kellett idegen nyelven megszólalni, inkább a többiek nevének a megjegyzése, az ismerkedés és a hangulat oldása volt a cél. Valóban hatásosak voltak ezek a játékok, mert rögtön mindenkinek jó kedve kerekedett tőlük. Ezek után jött mindenkinek a személyes bemutatkozása, bár voltak akik eléggé idegenkedtek attól, hogy angol nyelven tegyék ezt meg, így hallhattunk németül vagy magyarul bemutatkozókat is. Az este kötetlensége később kezdte feloldani ezeket a gátlásokat, az asztalokra finom magyar specialitások kerültek, és némi alkohol is hozzájárult ahhoz, hogy néhány óra múlva, már mindenki, ha kellett kézzel-lábbal is, de elmagyarázta, amit akart, körbeültük a külföldi fiatalokat, és élménybeszámolót tartottunk a hagyományokról, érdeklődtünk a Távol Kelet sajátosságairól, az ottani életről. Sokan egészen későig ott maradtak, s örömmel mondhatom, hogy a külföldi hallgatók megjegyezték, hogy ismételjük meg még egyszer ezt a programot, ahova majd a többi barátjukat is elhívják.
Azt gondolom, hogy sikeresnek könyvelhetjük el ezt a programot, mivel egymással is jobban megismerkedhettünk, és a külföldiek közül is van, akivel még azóta is fenntartjuk a kapcsolatot.