2014.07.01–06. VOLT – KTK-GYSEV „Watch out!” stand


Sikeres közlekedésbiztonsági kampány a VOLT Fesztiválon.

A biztonságos vasúti közlekedés fontosságára hívta fel a fiatal korosztály figyelmét az a társadalmi célú kampány, amelyet közösen indított GYSEV Zrt. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Soproni Közgáz. A kampány – melyben játékok, filmvetítések és pódiumbeszélgetések sora hívta fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára – sikerességére jellemző, hogy az előzetes várakozásokat meghaladóan öt nap alatt több mint kétezren vettek részt aktívan a programokban.

A vasúttársaság és az egyetem szakemberei a VOLT Fesztivál Civil Zónájában rendezték be a közlekedésbiztonsági programoknak otthont adó 132 négyzetméteres standot. A pódiumbeszélgetések és előadások mellett a szórakozásnak is teret adó rendezvénysátor a Fesztivál öt napja alatt gyakorlatilag végig teltházas volt.

A programok a közlekedésbiztonság témájára épültek, de a szervezők nem feledkeztek meg arról sem, hogy mindezt a fiataloknak, a fiatalok nyelvén tegyék elérhetővé, tartalmas szórakozást kínálva ezzel a célcsoportnak.
A látogatók a vasúti szakemberek segítségével kipróbálhatták a vasúti biztosítóberendezések használatát és a vonatszimulátort is. Már a második napon vasárnapig betelt a regisztráció a vasúti eszközökkel felszerelt Pánikvagonra, amely a szabadulós játékok világát hozta el a fesztiválozóknak vonatos köntösbe csomagolva. A tűző nap ellen közben folyamatos felfrissülést kínált az „emberi mosógép”, melyet a médiában is többen a Civil Zóna legszórakoztatóbb programjaként emlegettek.

A délutáni órákban egy-egy pódiumbeszélgetésen vehettek részt a fesztiválozók. Előadóink voltak:

  • Kovács Miklós (a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője),
  • Kövesdi Szilárd (a GYSEV Zrt. vezérigazgatója),
  • Király Csaba (a GYSEV Zrt. üzembiztonsági szakértője),
  • Dr. Gincsai János (a Közlekedésbiztonsági Szervezet Vasúti Főosztályának vezetője) és
  • Konrád György (a GYSEV Zrt. üzembiztonsági kiemelt szakértője).

Előadásaik a biztonságos közlekedés fontosságáról és olyan tanulságos esetekről szóltak, melyek a téma fontosságát és sokrétűségét világították meg a hallgatóságnak.

A Fesztiválról természetesen a nyeremények és a zene sem hiányozhattak. Az előzetesen meghirdetett vonatos témájú selfie-verseny nevezői között belépőjegyeket sorsoltak, a kampány saját dalára, a Végállomás Reggaere kiírt videoklip-verseny pedig július 13-án zárult le. A dal a Malacka és a tahó szerzeménye, témájában pedig szintén a biztonságos közlekedés fontosságát emeli ki a fiatal közönségnek. A verseny fődíja egy 4 fős római utazás.

A „Watch out!” programokon részt vevők mindegyike kérdőíveket töltött ki, melyekben több mint kétezer fesztiválozó véleményét és témához kapcsolódó ismereteit mérték fel a szervezők.

Iszak Noémi

 

Link:


A képek megtekitnhetők itt >>

FaceBook >>