2014.10.12–18. Szabadkai tanulmányút a KTK szervezésében


Hallgatóink október 12–18. között egy tanulmányi kirándulás keretében Szabadkára utaztak.

Az Újvidéki Egyetem szabadkai Közgazdaságtudományi Kara tíz közgazdász hallgatót és két kísérő oktatót látott vendégül október 12 és 18 között Sopronból és Omszkból. A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karát Nedelka Erzsébet, Bados Barbara, Balaskó Evelin, Iván Anna, Tóth Dávid és Varsics Vivien képviselte.
Hétfőn megismerkedtünk a Kar vezetésével, szervezeti struktúrájával és szerepével az Újvidéki Egyetemen belül; hallgatóink pedig egy előadás keretében bemutatták karunk diákszervezeteit (HÖK, GEKSZ és Burs Egylet).
A hét további részében vendéglátóink változatos szakmai és kulturális programot állítottak össze számunkra.
A szakmai programok során előadást hallhattunk Szerbia munkaerő-problémáiról és gazdasági gondjairól, illetve összehasonlítottuk azokat Magyarország helyzetével. Marketing esettanulmány keretében pedig mind az omszki, mind a soproni hallgatóknak egy a városukat népszerűsítő, új turisztikai tervet kellett készíteniük. A kulturális programok keretében Szabadka és Palics mellett ellátogattunk Zombor városába és Újvidékre, ahol megismerkedhettünk a városok történelmével, neves szerb költők, szobrászok és festők munkáival. 
Az út nemcsak egy tanulmányút volt a hallgatók részére, de barátságok is köttettek mind az omszki, mind a szerbiai diákokkal. A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara számára pedig megteremtette a lehetőséget egy új kapcsolat kialakítására az Omszki Állami Egyetem Közgazdaságtudományi Karával.

Nedelka Erzsébet

Linkek:

A képek megtekinthetők itt >>

www.ef.uns.ac.rs/english/