2014.09.26. Kutatók éjszakája a Soproni Közgázon


Karunk ismételten bekapcsolódott a Kutatók éjszakája európai programsorozatba, gyermekekkel, középiskolás diákcsapatokkal és természetesen felnőttekkel telt meg a Kar Erzsébet utcai épülete.

A kicsiket – a most már szokásosnak mondható, de mindig megújuló – kézműves foglalkozások várták: tobozmanót, százlábút, papírvirágot készíthettek, névjegykártyát dekorálhattak, festhettek, színezhettek...
Közben természetesen a nagyobbak sem unatkoztak: gazdasági, földrajzos, pénzügyes, feladatokat oldhattak meg; valamint matematikai, statisztikai, műveltségi teszteken próbálhatták ki, hogy vajon mennyire tájékozottak ezen tudományterületeken. Aki ügyességét szerette volna próbára tenni, azt egy ugróiskolával párosított takarékbetétkönyves játék várta.
Megszokott kiállításunk keretében pedig – a BURS Egylet tagjainak jóvoltából – az idei évben az egyetemi hagyományokba kaphattak betekintést az érdeklődők. Színvonalas bemutatójukon waldenek és veblenek, évfolyamszalagok, korsók, daloskönyvek és sok más tárgyi emlék mellett a diákéletet bemutató fotókat is láthattunk.
Akinek mindez nem lett volna elég, a tavalyi „Pózolj soproni közgázossal” felhívásunk folytatásaként újra megörökíthette magát vagy gyermekeit, és természetesen a tavalyi legjobban sikerült képeket is kiállítottuk.
A Városi Rendőrkapitányság képviseletében a Közlekedési Osztály munkatársai is részt vettek a Kutatók éjszakája rendezvényén. Megjelenésükkel nagyban színesítették az est programját, közlekedésbiztonsági tesztjeikkel a vállalkozó szelleműek ismereteit bővítették, illetve felszereléseik bemutatásával felejthetetlen pillanatokat szereztek látogatóinknak.
Délután 17 órától a város középiskolái egy vetélkedőn mérethették meg magukat: itt gazdasági, pénzügyi feladatok mellett voltak sportos állomások is, ahol „másodállásban” élsportoló vagy edző kollégáink mozgatták meg a gimnazistákat. Karunk elsőéves „pogányai” mellett a Szent Orsolya, Berzsenyi és Eötvös Gimnázium tanulói versengtek az első díjért, melyet szoros küzdelemben a Szent Orsolya Gimnázium csapata szerzett meg.

Reméljük, hogy vendégeink a kellemes időtöltés után élményekkel, ajándékokkal és új ismeretekkel gazdagodva tértek haza!

Bischof Annamária

Link:


A képek megtekinthetők itt >>

Kisalföld cikk >>