2014.06.09–13. Frankfurtban jártak a pénzügyes közgazdászhallgatók


2014. júniusában ismét meglátogattuk Európa pénzügyi központját.

2014 júniusában ismét útnak indult a soproni és kaposvári pénzügyes diákokból és oktatókból álló csapat. Frankfurt nagyon érdekes és szép város, modern és klasszicista egyszerre. A Majna egyik oldalán van a felhőkarcolókkal tarkított pénzügyi központ, a másik partján a hagyományos német építészeti jelleget felvonultató városnegyed, sok-sok borozójával, mely méltán híres almaboráról.
A negyvenfős csapat két szakmai programon vett részt. A szerdai napon a frankfurti tőzsdét látogattuk meg, mely Európa egyik legjelentősebb tőzsdéje. A szakmai előadás után megtekintettük a látogatóközpontot, melynek érdekessége, hogy a padló a tőzsdére bevezetett cégek neveivel van kirakva, és a szerint villognak a részvények nevei zölden vagy pirosan, hogy éppen abban a pillanatban adtak vagy vettek belőlük. Természetesen a tőzsde épülete előtt álló, a forgalmat mutató bika és medve szobrok előtt sok-sok fotó készült! 
A csütörtök délelőttöt az Európai Központi Bank központjában töltöttük. Miután a rendkívül szigorú biztonsági beléptetésen átestünk, egy nagyon érdekes pénzügyes előadás következett, melyet két magyar szakember tartott nekünk, hiszen az EU összes országából dolgoznak itt szakemberek.
Természetesen nem csak a pénzügyes programok miatt mentünk, fellifteztünk az őrületesen magas Main Towerbe (kb. 50 emelet magas), ahonnan a kilátás gyönyörű volt. Hajókáztunk a Majnán, átsétáltunk a régi városrészbe, megkóstoltuk az almabort és persze a méltán híres német söröket is! Sokan megtekintették a hatalmas állatkertet és a pálmakertet és persze bolyongásra, kötetlen városnézésre is maradt idő. A VB nyitómeccse sem maradhatott ki, hiszen jól időzítettük a túra időpontját! Tanárok és hallgatóik együtt szurkoltak a Brazília – Horvátország meccsen, egy-egy sörrel, illetve almaborral a kezükben.

A hazaúton egy hangulatos totóval kiderítettük, hogy ki tanulta a legtöbbet ezen a tanulmányúton, elmondhatjuk, hogy egy nagyon hangulatos és tanulságos úton vettünk részt. Sok-sok szép élménnyel, emlékkel és persze rengeteg fotóval tértünk haza!

 

Lökkös Gergő, Szóka Károly


A képek megtekinthetők itt >>