2014.03.26. GEKSZ – Contact Day


Tagjaink is részt vettek a Contact Day szervezésében, mely hosszas előkészítés után március 26-án került megrendezésre. Jól sikerült nap volt, és a szervezés kapcsán a tanultakat élesben is alkalmazhattuk.

Kiemelkedő sikerrel zárult 2014. március 26-án az első Kisalföld Contact Day a Közgazdaságtudományi Kar karrier- és vállalati napja. A délelőtti különleges vendégelőadókat megtelt aula fogadta. Dr. Fábián Attiladékán köszöntő beszédét prof. dr. Klein Sándor kimagaslóan érdekes előadása követte, melyet végig töretlen figyelemmel kísért a közönség. Straub Elek a Day One Capital Zrt. elnöke elmondta, melyek azok a feltételek, melyeknek teljesülnie kell, ahhoz hogy, egy jó kezdő vállalkozás beindulhasson és megfelelő pénzügyi háttérhez jusson. Ezután céges és speciális témájú előadásokat hallhatott a közönség. Így például bemutatkozott a szombathelyi LuK Savaria Kft., illetve az OVB – Európa Pénzügyi Tanácsadója – soproni kirendeltsége is. Nagy érdeklődés mutatkozott a délutáni interaktív workshopok és kerekasztal-beszélgetések iránt is. A hallgatók grafológiai elemzésen, életrajz-tanácsadáson vehettek részt, illetve nyelvtanulási lehetőségekről, külföldi tanulmányokról és karrierlehetőségekről informálódhattak. Párhuzamosan a céges résztvevők az egyetemi kooperációk és együttműködési modellek kerekasztal-megbeszélésén vettek részt. A Karin Schuch vezette értékes információkkal teli diszkussziót a német nyelvű bachelor-képzés hallgatói is követhették. A vitában dr. Vágyi Ferenc intézetigazgató úr a Kar képviseletében elmondta, hogy az egyetem képes, ugyanúgy szolgáltatni, mint az üzleti szféra képviselői, azaz üzleti partnerként funkcionálni. 

Horváth Ágnes, a vállalati kapcsolati csoport vezetője:
„Azt gondolom, hogy a rendezvény elérte célját. Hallgatóinktól és a vállalatok képviselőitől is kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptunk. A Contact Day egy kiváló start a vállalati kapcsolati csoport munkájának és egy jó alap a jövőbeli további vállalati projektjeinknek. Úgy tervezzük, hogy a Contact Day egy évről évre megrendezésre kerülő, folyamatosan fejlődő hagyományos rendezvénye lesz Karunknak. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden egyes közreműködőnek és támogatónak, hogy segítették munkánkat és ennek a nagyszerű, kompakt rendezvénynek a létrejöttét.”

 

Linkek:

Kisalföld.hu >>
Sopron TV >>