2014.03.26. – 04.11. Kolozsvári Művészeti Napok Sopronban


A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet mint társrendező 2014. március 26-án nyitotta meg Kolozsvári Művészeti Napok rendezvénysorozatát.

A megnyitóünnepséget 14.00 órakor sajtótájékoztató előzte meg, mely során Breuer Klára a Külügyminiszter kabinetfőnöke, dr. Horváth Anna Kolozsvár alpolgármestere és prof. em. Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke méltatta az eseményt. Ezt követően prof. dr. Faragó Sándor a NYME rektora, Szász Jenő a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és dr. Fábián Attila a NYME KTK dékánja számolt be az Intézet és az Egyetem között megköttetett stratégiai partnerségi szerződésről.
A sajtótájékoztató után a díszvendégek ünnepélyesen megnyitották a rendezvényt, s a népes kolozsvári küldöttség alkotásait megtekinthette a nagyszámú érdeklődő. Este 19.30-tól a Soproni Petőfi Színházban a kolozsvári Váróterem Projekt Társulat vendégjátékát élvezhette a közönség „Mit csináltál három évig?” címmel.
Sok nagyszerű esemény már véget ért, de a kiállítások április 11-ig még látogathatóak a Pannonia Galériában, ahol minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Kállay Balázs

 

Linkek:


A képek megtekinthető itt >>

Kisalföld >> 

Alon >>

NYMEPress >>

Híradó >>