2014.03.15. Állami kitüntetést kapott prof. dr. Székely Csaba


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetést adott át prof. dr. Székely Csabának, a Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanárának.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át 2014. március 15-én a budapesti Művészetek Palotájában. Azok az igaz tettek, amelyek jutalma önmagában van. Amikor nem az elismerés motiválja az embert. Kitüntetést adni akkor jó és hiteles, ha mögötte közösség, és közösségi akarat áll. Egy kitüntetés ugyanis maga a társadalom értékrendjének formálása. 
Nagy felelősség azok számára, akik adják, és nagy felelősség azok számára, akik kapják, hiszen példaképeket teremt – mondta beszédében Balog Zoltán. Hangsúlyozta: a nemzeti közösség akkor emelkedik, ha a munka értékké, társadalmi értékké válik. 
A tárcavezető elmondta, Magyarország gazdag ország. Ezt a gazdagságot a legnagyszerűbb erőforrás, az emberi erőforrás bizonyítja a legjobban. Kiemelkedő emberi teljesítményeket adunk a világnak, abban a szerencsés helyzetben vagyunk ugyanis, hogy tehetségtöbbletünk van. Ezt jól mutatja az is, hogy szinte nincs olyan szakma, melyet az állami kitüntetések átadásakor ne érne elismerés. 
A miniszter hozzátette: aki ma kitüntetést kap, tiszteleg 1848-49 hőseinek emléke előtt, hiszen saját korában, saját eszközeivel és saját szakmájában tesz meg mindent hazájának felemelkedéséért. 

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán Magyar Érdemrend Tisztikeresztet adott át Dr. SZÉKELY CSABA Gyula, az MTA doktora, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar egyetemi tanára részére. 

Kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk!

(Forrás: Kormany.hu)